Drukāt šo lapu
19.03.2018 10:45

Nacionālās līgas fināls – bez Babītes volejbolistēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nacionālās līgas fināls – bez Babītes volejbolistēm Latvijas Volejbola federācija

Sporta kluba "Babīte" dāmu volejbola komanda, piedzīvojot otro zaudējumu pusfināla sērijā pret Rīgas Volejbola skolas (RVS) audzēknēm, nav spējusi iekļūt Nacionālās līgas galvenajā finālā un būs spiesta cīnīties par bronzas medaļām.

Pusfināla sērijā pamatturnīra uzvarētājas SK "Babīte" volejbolistes it kā bija izteiktas favorītes salīdzinājumā ar RVS komandu, kas regulāro sezonu bija pabeigusi tikai sestajā vietā, lai arī ceturtdaļfinālā divreiz pārspējusi trešās vietas ieguvēju olimpiskā centra "Limbaži"/"Zeltaleja" vienību. Tomēr laukumā viss izrādījās citādi.

Pirmajā spēlē Babītes sporta kompleksā Piņķos RVS volejbolistes svinēja visai pārliecinošu uzvaru trijos setos, bet otrajā mačā svētdien savā laukumā pārspēja Babītes komandu ar 3:2 (-20, 20, 20, -21, 13), sērijā līdz divām uzvarām triumfējot 2:0.

Sērijā par trešo vietu, kas arī ritēs līdz divām uzvarām, SK "Babīte" pretinieces būs Murjāņu sporta ģimnāzijas volejbolistes, kuras ceturtdaļfinālā pārspēja Mārupes sporta centra komandu, bet pusfinālā divreiz piekāpās Latvijas Universitātes komandai. Maču laikus Latvijas Volejbola federācija vēl nav publiskojusi.

Toties jau zināms, ka ceturtdien, 22. martā, Babītes volejbolistes savā laukumā Piņķos aizvadīs Latvijas čempionāta pusfināla pirmo spēli pret Rīgas Stradiņa universitātes/Minusas volejbola skolas komandu. Sērija sastāv no divām spēlēm – ja katra komanda būs guvusi pa vienai uzvarai, tiks aizvadīts "zelta sets" līdz 25 punktiem.

Latvijas čempionātā piedalās trīs Latvijas klubi, kas šosezon spēlēja Baltijas līgā, kā arī pēc ranga otrā spēcīgākā turnīra – Nacionālās līgas – pamatturnīra labākā komanda.