Drukāt šo lapu
18.03.2018 19:33

Salaspils handbolistēm atbildes spēlē jālikvidē desmit vārtu deficīts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils handbolistēm atbildes spēlē jālikvidē desmit vārtu deficīts Latvijas Handbola federācija

Ļoti sarežģīts uzdevums Latvijas handbola virslīgas ceturtdaļfināla atbildes spēlē gaida Salaspils sporta skolas handbolistes – lai iekļūtu pusfinālā, cīņā pret "REIR Dobele" komandu jāatspēlē desmit vārtu starpība.

Pamatturnīra ceturtās un piektās komandas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Salaspilī lielāko pirmā puslaika daļu laukumā ritēja līdzīga cīņa, taču pēdējās desmit minūtes mājiniecēm pagalam neizdevās, un no 10:8 viņas nokļuva 11:16 zaudētājās.

Pēc pārtraukuma salaspilietes ātri vien atspēlējās un samazināja starpību līdz minimumam (17:18), taču nākamo septiņu minūšu laikā nerealizēja astoņus metienus pēc kārtas, un tas ļāva Dobeles handbolistēm atjaunot pārsvaru (17:23).

Pēc tam, kad starpība bija sasniegusi deviņus vārtus (22:31), salaspilietēm uz īsu brīdi palīdzēja pieprasītais pārtraukums (25:31), taču tad pārtraukumu paņēma arī dobelnieces, un spēli viņas pabeidza ar četriem precīziem metieniem – 25:35. Mājinieču rindās rezultatīvākās bija Renāte Salmane (7) un Agrita Bērtiņa (4).

Atbildes spēle paredzēta 24. martā Dobelē. Sērijas uzvarētājas tiek noteiktas divu spēļu summā, ja rezultāts būs neizšķirts, komandas izpildīs 7 metru soda metienu sēriju. Šī pāra uzvarētājas pusfinālā tiksies ar pamatturnīra uzvarētājām Stopiņu NHK handbolistēm.

Savstarpējo cīņu par sesto vietu Latvijas pirmās līgas turnīrā un pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru neklātienē turpina abi Pierīgas vīru handbola klubi.
"Salaspils/Mērnieks ZM" handbolisti svētdien savā pamatturnīra priekšpēdējā spēlē ar 21:30 piekāpās līdervienībai "Skrīveri/Aizkraukle". Izšķirošā izrādījās pirmā puslaika vidusdaļa, kad viesi no 7:8 panāca 15:9 savā labā un turpinājumā nosargāja komfortablu pārsvaru. Salaspiliešu labā Eduards Malahovs guva četrus un Nils Remess trīs vārtus.

Trešo uzvaru sezonas 12 spēlēs izcīnīja Ulbrokas sporta kluba handbolisti. Mačā pret "RPI-Seniori" vienību pēc neveiksmīga spēles sākuma (1:3) viņi iemeta piecus vārtus pēc kārtas, līdz pārtraukumam starpību palielināja līdz "plus seši" (14:8), bet otrajā puslaikā arī līdz "plus astoņi" (20:12) un svinēja uzvaru 28:22. Renārs Čerņevskis bumbu vārtos ieraidīja astoņas reizes, Andris Vītols – četras.

Abiem Pierīgas klubiem nu ir pa sešiem punktiem, taču Ulbrokas komandai vēl atlikušas divas spēles (tajā skaitā pret pastarīšiem "Jūrmalas sports-2"), turpretī salaspiliešiem tikai viena. Vienāda punktu skaita gadījumā būtiska ir savstarpējo spēļu bilance, un tā labāka ir Ulbrokas handbolistiem (23:25 un 33:21). Noslēguma sestās vietas ieguvēji ceturtdaļfināla sērijā tiksies ar trešās vietas īpašniekiem – "RPI-Seniori" vai ONSC/HK "Ogre".