Drukāt šo lapu
03.03.2018 18:51

Baltija kausa posmā kalnu slēpošanā Siguldā trīs uzvaras izcīnījis Žaks Gedra

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baltija kausa posmā kalnu slēpošanā Siguldā trīs uzvaras izcīnījis Žaks Gedra E.Lukšo, www.ski.lv

Baltijas kausa izcīņas otrā posma sacensībās kalnu slēpošanā Siguldas Pilsētas trasē uzvaras trīs dienās pēc kārtas izcīnījis Žaks Gedra. Trijās dāmu sacensībās pirmo vietu katru reizi ieguva cita sportiste.

Pirmajā dienā slaloma sacensībās junioriem Žaks Gedra bija pārliecinoši labākais, divu distanču summā par 1,93 sekundēm apsteidzot Danielu Losu un Dāvi Zvejnieku, kuriem dalīta otrā vieta. Sacensībās juniorēm pirmo vietu izcīnīja Žaka māsa Žanete Gedra, kura par 0,88 sekundēm pārspēja Betiju Burkovsku un par 2,35 sekundēm Elīnu Sabīni Nežborti.

Piektdien paralēlā slaloma sacensību finālā Žaks Gedra apsteidza lietuvieti Roku Zavecku, turklāt pirms tam bija sasniedzis labāko rezultātu arī kvalifikācijā. Cīņā par trešo vietu Roberts Briška pārspēja Danielu Losu. Dāmām kvalifikācijas uzvarētāja olimpiete Lelde Gasūna no Siguldas neveiksmīgi veica fināla otro braucienu un piekāpās Lienei Bondarei. Trešajā vietā B. Burkovska.

Sestdien Siguldā notika slaloma sacensības, kurās olimpieša Kristapa Zvejnieka prombūtnē vēlreiz triumfēja Žaks Gedra. Abos braucienos viņš bija ātrākais un summā otrās vietas ieguvēju Roku Zavecku pārspēja par 1,04 sekundēm. Trešais 1,49 sekundes aiz uzvarētāja bija Roberts Briška. Savukārt dāmām šoreiz labākā izrādījās Lelde Gasūna, kura par 1,75 sekundēm pārspēja Betiju Burkovsku un par 4,13 sekundēm Rēziju Krastiņu. Piektdienas uzvarētāja Liene Bondare nefinišēja pirmajā distancē.

Svētdien Siguldā paredzētas sacensības paralēlajā slalomā jauniešiem un "meistariem". Baltijas kausa izcīņā kalnu slēpošanā arī šosezon paredzēti trīs posmi – pirmais notika novembrī Lietuvā, bet trešais paredzēts marta otrajā pusē Somijā.