Drukāt šo lapu
19.02.2018 15:11

Siguldā sacenšas pustūkstotis jauno džudistu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā sacenšas pustūkstotis jauno džudistu arhīvs

Nedēļas nogalē Siguldas Sporta centrā norisināsies starptautiskais džudo turnīrs "Sigulda 2018" jauniešiem, kurā sacentās gandrīz seši simti jauno sportistu, pārstāvot 43 komandas no vairākām valstīm. Starp laureātiem kļuva arī džudisti no Siguldas, Ādažiem, Gaujas un Ulbrokas.

Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas komanda, dažādās vecuma grupās un svara kategorijās izcīnot 18 godalgas, komandu vērtējumā ieņēma septīto vietu. Ādažniekiem tika trīs uzvaras un visas – meiteņu sacensībās. Vecākajā U-18 grupā pirmās vietas izcīnīja Vineta Alksne un Elīza Marija Jevstigņejeva, bet U-12 grupā – Amina Usmanova.

Par sudraba laureātiem kļuva Delija Lavrova, Riana Iļjašenko, Marta Gapejeva, Aleksejs Kulakovs (visi U-12), Klāvs Gailītis, Jānis Edgars Štrauss (abi U-16) un Keita Leitone (U-18), bet trešās vietas savās grupās ieņēma Lauma Līva Saklaure, Elīza Māra Legzdiņa, Maksims Volodjko (visi U-10), Fricis Roberts Štrauss, Ernests Brigmanis-Briģis, Umārs Usmanovs (visi U-12), Valters Jenerts un Hugo Gustavs Ekmanis (abi U-16).


Sešas medaļas palika mājiniekiem Siguldas džudo kluba pārstāvjiem – Daniela Petrova izcīnīja pirmo vietu U-14 grupā un trešo U-16 grupā, otrā bija Ksenija Poluškina (U-10), trešās vietas arī Gustavam Voitenko (U-10), Jēkabam Ģirnim (U-12) un Kristapam Pēkšenam (U-18).

Uz citiem Pierīgas novadiem aizceļoja vēl divas medaļas. Par uzvarētāju U-12 grupā kļuva Ilze Aleksejeva no Inčukalna novada Gaujas, bet bronzu U-14 grupā ieguva Vladislavs Festers no Ulbrokas sporta kluba.

Siguldas turnīrs ir pirmais posms "Fighting Films Judo Cup" kausa izcīņai, kurā ir apvienoti trīs Latvijas pilsētu – Siguldas, Saldus un Rīgas – džudo turnīri, ar mērķi celt džudo prestižu un popularitāti jauniešu vidū. U-16 un U-14 vecuma grupās sportisti cīnīsies par uzvarām kopvērtējumā, kur iegūs speciālas balvas un titulu.