Drukāt šo lapu
04.02.2018 16:42

Stopiņu handbolistes atspēlē septiņu vārtu deficītu un uzvar, Salaspils klubiem divi zaudējumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistes atspēlē septiņu vārtu deficītu un uzvar, Salaspils klubiem divi zaudējumi Sandra Škutāne, LHF

Latvijas dāmu handbola čempionāta iepriekšējās sezonas finālistu savstarpējā spēlē Stopiņu NHK handbolistes aizraujošā cīņā pārspēja "REIR Dobele". Pa zaudējumam nedēļas nogales spēlēs piedzīvoja Salaspils dāmu un vīru handbola komandas.

Stopiņu un Dobeles klubu spēlē Ulbrokā mājiniecēm pagalam neizdevās pirmā puslaika pēdējās desmit minūtes, kuru laikā viņas no neizšķirta 10:10 nonāca zaudētājās 13:20. Pēc pārtraukuma laukuma saimnieces metās atspēlēties, veica divus 6:1 un 8:2 izrāvienus, panāca 31:27 savā labā un aizvadīja cīņu līdz uzvarai 35:31.

Elza Seržante Stopiņu NHK rindās izcēlās ar 13 precīziem metieniem. Septiņus golus iemeta Daina Sergejeva, sešus – Ivita Asare, piecus – Lana Nikolajeva. Virslīgas turnīra tabulas līderes tuvākās sekotājas no Ludzas kluba "Latgols" apsteidz par četriem punktiem (23 pret 19), turklāt viņām vēl ir arī spēle rezervē.


Iespēju paturpināt piecu uzvaru sēriju un pakāpties uz augšu tabulā neizmantoja Salaspils sporta skolas audzēknes, kuras sestdien diezgan negaidīti piekāpās priekšpēdējā vietā esošajām Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studentēm. Vēl desmit minūtes līdz beigām rezultāts bija neizšķirts 22:22, taču atlikušajā laikā salaspilietes realizēja tikai divus no deviņiem metieniem, turpretī sāncenses izmantoja gandrīz visas savas izdevības – 24:29.

Rezultatīvākās Salaspils komandas rindās bija Renāte Salmane (6), Krista Liepa (5) un Inese Umjarova (4.). Turnīra tabulā salaspilietēm ir 16 punkti 15 spēlēs un piektā pozīcija – tikpat punktu ir arī "REIR Dobele" handbolistēm, kuras aizvadījušas vienu spēli mazāk.

Pēc "scenārija", gandrīz uz mata tieši tādu pašu zaudējumu, kā novadnieces, piedzīvoja arī "Salaspils/Mērnieks ZM" handbolisti. Arī viņu spēlē pret "RPI-Seniors" komandu tablo 10 minūtes pirms beigām vēstīja neizšķirtu (18:18), taču turpinājumā mērķi sasniedza tikai viens metiens no sešiem – 19:22.

Žanis Malahovs bumbu vārtos ieraidīja sešas reizes, Ivars Brics – četras. Latvijas pirmās līgas tabulā salaspilieši astoņu klubu konkurencē ieņem sesto vietu (6 punkti 9 spēlēs). Vienu vietu zemāk ir Ulbrokas sporta kluba handbolisti (4 p., 8 sp.).