Drukāt šo lapu
04.02.2018 01:23

Latvijas florbola izlase pasaules čempionāta atlasi noslēdz ar zaudējumu pret spēcīgo Šveici

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas florbola izlase pasaules čempionāta atlasi noslēdz ar zaudējumu pret spēcīgo Šveici www.floorball.org

Latvijas vīriešu florbola izlase sestdien Valmierā 2018. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra noslēdzošajā mačā ar rezultātu 4:9 (0:3, 2:4, 2:2) piekāpās spēcīgajai Šveices valstsvienībai. Šis mačs gan neko neizšķīra, jo abas izlases jau iepriekš bija garantējušas vietu finālturnīrā.

 

Mačā jau no pirmajām minūtēm dominēja Šveice, pirmajā trešdaļā gūstot trīs vārtus. Otrās trešdaļas pirmās minūtes Latvija aizvadīja ļoti labi, tomēr pēc tam ielaida trīs vārtus nepilnu divu minūšu laikā, rezultātam kļūstot jau 0:6.

Spēles vidū pirmos vārtus Latvijai guva Artis Raitums, turklāt 33.minūtē Jānis Ragovskis iemeta vārtus brīdī, kad Latvijai bija lielais vairākums, samazinot deficītu līdz 2:6. Trešajā trešdaļā pēc ļoti skaista individuālā gājiena mazākumā vēlreiz izcēlās 17 gadus vecais Ragovskis, bet pašās dueļa beigās, Latvijai rādot atzīstamu sniegumu, atzīmējās arī Ingars Matisons.

Šveices izlase ir iepriekšējā pasaules čempionāta bronzas medaļniece, bet planētas meistarsacīkstēs kopā pie godalgām tikusi septiņas reizes.

Abas komandas jau iepriekš bija nodrošinājušas ceļazīmes uz pasaules čempionāta finālturnīru, jo pirmajās četrās kārtās guva tikai uzvaras.

Atlases grupā ar desmit punktiem piecos mačos triumfēja Šveice, latvieši tika pie astoņiem punktiem, pa pieciem punktiem iekrāja Krievija un Ungārija, divi punkti bija Islandes izlasei, bet bez punktiem palika Itālija.

Latvijas florbolisti iepriekš šajā kvalifikācijas turnīrā ar 12:1 pārspēja Ungāriju, ar 11:1 apspēlēja Itāliju, ar 7:3 pieveica Krieviju un ar 14:0 sagrāva Islandi.

Tikmēr Šveice katrā no iepriekšējām četrām spēlēm bija guvusi vismaz 17 vārtus.

Vēl sestdien šajā atlases grupā Krievija ar 9:5 (2:1, 3:0, 4:4) apspēlēja Itāliju, kamēr Ungārija ar 12:3 (5:1, 2:2, 5:0) sagrāva Islandi.