Drukāt šo lapu
01.02.2018 07:45

Foto: Siguldas Valsts ģimnāzijas volejbolisti izcīna pirmo vietu Pierīgas skolu turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Siguldas Valsts ģimnāzijas volejbolisti izcīna pirmo vietu Pierīgas skolu turnīrā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Par Pierīgas novadu sporta spēļu volejbola turnīra uzvarētājiem B vecuma grupā puišiem (2002. g.dz.) kļuvuši Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi, kuri pēdējos divos gados bija ierindojušies otrajā vietā. Finālā viņi pārspēja pagājušā gada čempionus no Zvejniekciema vidusskolas.

Uz turnīru Zvejniekciema vidusskolā bija ieradušās septiņu Pierīgas skolu komandas. Pirmajā posmā divās apakšgrupās tika noskaidroti pusfinālisti, bet trešo vietu ieguvēji vēlāk aizvadīja maču par piekto vietu kopvērtējumā. Spēles ritēja līdz divu setu uzvaru (sets līdz 21 punktam, trešais sets – līdz 15 punktiem).

A grupā trīs 2:0 uzvaras svinēja mājinieki Zvejniekciema skolnieki, bet izšķirošajā spēlē par otro vietu grupā un ceļazīmi uz pusfinālu Ādažu Brīvās Valdorfa skolas (BVS) komanda trijos setos pārspēja Jaunmārupes pamatskolas volejbolistus. Ar trim zaudējumiem pēdējā vietā grupā un septītajā grupā kopvērtējumā palika Zaķumuižas pamatskola.

B grupā, kurā spēlēja trīs komandas, divus panākumus guva Siguldas ģimnāzisti, bet otro vietu līdz ar uzvaru 2:0 pār Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolu izcīnīja Krimuldas vidusskolas skolēni.

Pusfinālos grupu uzvarētāji apliecināja savu pārākumu – Zvejniekciema vidusskola divos setos pieveica Krimuldas vidusskola, bet Siguldas Valsts ģimnāzija Ādažu BVS komandu. Toties finālā ar diviem setiem vien bija par maz. Siguldieši laukuma saimniekiem zaudēja pirmajā setā, taču vinnēja divos nākamajos, revanšējoties par zaudējumu pagājušā gada Pierīgas turnīra finālā un izcīnot čempionu titulu – 2:1 (10:21, 21:15, 15:8).

Vēl spraigāka izvērtās cīņa par trešo vietu, kurā ādažnieki Krimuldas skolniekus pārspēja ar 2:1 (21:16, 12:21, 17:15). Savukārt spēlē par piekto vietu Jaunmārupes pamatskolas volejbolisti uzvarēja Berģu MMP audzēkņus 2:0.

6. februārī turpat Zvejniekciemā paredzēts Pierīgas skolu sporta spēļu volejbola turnīrs B grupā meitenēm. Jāatgādina, ka šāgada volejbola turnīros A grupā gan jauniešiem, gan jaunietēm pirmo vietu izcīnīja Mārupes vidusskolnieki.