Drukāt šo lapu
30.01.2018 11:47

Badmintonisti Inčukalnā iesildās Siguldā gaidāmajam Latvijas čempionātam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Badmintonisti Inčukalnā iesildās Siguldā gaidāmajam Latvijas čempionātam Siguldas badmintona klubs

Inčukalna sporta kompleksā aizvadīts "Yonex" Latvijas Apvienotās badmintona līgas (LABL) ceturtais posms. Ne vienam vien tā dalībniekam tā bija pēdējā spēku pārbaude pirms šīs nedēļas beigās Siguldas Sporta centrā paredzētā Latvijas čempionāta.

Zināmu kolorītu turnīriem Inčukalnā piešķīra ārzemnieku piedalīšanās – amatieru grupu turnīros spēlēja vairāki Latvijas augstskolu studenti no Šrilankas un Indijas, kā arī kāds Latvijā dzīvojošs uzņēmējs no Zviedrijas. Turklāt nevis vienkārši piedalījās, bet to darīja ar panākumiem – par C grupas vienspēļu turnīra uzvarētāju kļuva Pravīns Kanna Muthukrišnans no Indijas.


Elites A grupā vīriem par uzvarētāju kļuva Andis Bērziņš no Valmieras, kurš finālā ar 21:18, 21:17 pārspēja Reini Kraukli no RTU sporta kluba, bet kopvērtējuma līderis Pauls Gureckis no Siguldas badmintona kluba sīvā cīņā par trešo vietu trijos setos pārspēja Jāni Malnaču no Baložiem – 21:14, 17:21, 21:18.

P. Gureckis uzvaras laurus plūca jaukto dubultspēļu turnīrā, kurā kopā ar Kristīni Šeferi finālā ar 21:17, 21:19 uzvarēja R. Kraukli un Grietu Jermacāni no Cēsu sporta kluba "Saulrīti".

Dubultspēlēs vīriem triumfēja rīdzinieki Reinis Krauklis un Toms Preinbergs, bet spēlē par trešo vietu Siguldas badmintona kluba pāris Kristaps Jānis Gulbis un Teodors Kerimovs uzvarēja LABL kopvērtējuma līderus Aigaru Bedrīti (Valmiera/Sigulda) un Mārtiņu Kažemaku (Baloži) 20:22, 21:27, 21:18.

Dāmu vienspēļu turnīrā pārliecinošu uzvaru svinēja valmieriete Una Berga, bet kopvērtējuma līdere siguldiete Amanda Azarova šoreiz ierindojās sestajā vietā. Savukārt dubultspēlēs pirmo vietu izcīnīja rīdzinieces Kristīne Šefere un Diāna Stognija, bet mačā par trešo vietu A. Azarova pārī ar Olgu Mihailovu uzvarēja Siguldas badmintona kluba duetu Marta Brengule un Amanda Sofija Grosberga – 21:9, 21:18.

Vienu no Siguldas badmintona kluba pārstāvju šoreiz retajām uzvarām turnīros izcīnīja Diāna Lenceviča B grupas turnīrā, kurā viņa ir labākā jau ceturtajā posmā pēc kārtas (trešā vieta vēl vienai siguldietei Kristiānai Elizabetei Pacēvičai). Puišiem B grupā trešo uzvaru četros posmos guva Uldis Dzirkalis no Jēkabpils, kurš finālā pieveica siguldieti Alenu Zandovski 21:9, 21:12.

3.-4. februārī Siguldas Sporta centā norisināsies Latvijas čempionātu badmintonā. Sestdien notiks visi dubultspēļu turnīri, kā arī kvalifikācija vīru un dāmu vienspēlēm, bet svētdien notiks vīru un dāmu vienspēļu turnīri.