Drukāt šo lapu
29.01.2018 15:04

Sniega Siguldā pietika gan kalnu slēpotājiem, gan volejbolistiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sniega Siguldā pietika gan kalnu slēpotājiem, gan volejbolistiem www.infoski.lv, volejbols.lv

Eiropas čempionāts kamaniņu sportā nedēļas nogalē Siguldā nebija vienīgais vērā ņemamais sporta pasākums. Turpat blakus bobsleja trasei notika Latvijas kausa izcīņas pirmā posma sacensības kalnu slēpošanā, bet "Fischer" Slēpošanas centrā – pirmais Latvijas čempionāts sniega volejbolā.

Sarežģīto sniega apstākļu dēļ Latvijas kausa izcīņas posms no trim dienām tika saīsināts uz divām. Taču arī šādā situācijā Latvijas labākā kalnu slēpotāja reputāciju attaisnoja olimpietis Kristaps Zvejnieks, uzvarot abās slaloma sacensībās. Abās dienās otro vietu ieņēma Miks Zvejnieks, kurš vecākajam brālim zaudēja attiecīgi 0,83 un 0,42 sekundes, bet trešās vietas ieguva Žaks Gedra un lietuvietis Roks Zavecks.

Dāmu konkurencē, nestartējot siguldietei Leldei Gasūnai, pa reizei uzvaru izcīnīja Evelīna Gasūna un Liene Bondare, kura sacensību pirmajā dienā ierindojās otrajā vietā. Sacensībās jauniešiem trijās vecuma grupās dalībnieki pa reizei veica milzu slaloma un slaloma distances, un uzvaras abās dienās izcīnīja Rūdolfs Beķeris (U-12) un Kristofers Gulbis (U-16)

Latvijas kausa otrais posms plānots pēc mēneša turpat Siguldā.

Latvijas sniega volejbola čempionāta vīriešu turnīrā piedalījās 16 pāri, kuri vidū bija gan pasaules tūres un Eiropas čempionāta Jūrmalā dalībnieki, gan volejbola entuziasti. Spēles ritēja līdz 11 iegūtiem punktiem setā un diviem uzvarētiem setiem.

Par pirmajiem Latvijas čempioniem kļuva Aleksandrs Solovejs un Rihards Finsters, kuri pusfinālā ar 2:1 (3, -9, 8) uzvarēja Artūru Rinkeviču un Rūdolfu Stankēviču, bet finālā ar 2:1 (21, -8, 7) Arni Reliņu un Atvaru Vildi. Bronzas medaļas ieguva Haralds Regža un Kristaps Šmits, liecina Latvijas Volejbola federācijas informācija.

Dāmu turnīram bija pieteikušies tikai divi dueti, kas līdz ar to uzreiz aizvadīja finālspēli – Ilze Liepiņlauska ar Alisi Leci astoņu minūšu laikā ar 2:0 (4, 4) pieveica Ingu Ikaunieci un Ingu Vētru. Abi pāri, kas kļuva par Latvijas čempioniem, pārstāvēs valsti pirmajā Eiropas čempionātā sniega volejbolā, kas notiks no 23. līdz 25. martam Austrijā.