Drukāt šo lapu
20.08.2012 13:09

Pierīgas ceļos ritēs Baltijas daudzdienu velobrauciens

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas ceļos ritēs Baltijas daudzdienu velobrauciens balticchaintour.com

Šāgada nozīmīgākās Baltijas jūras reģiona sacensības šosejas riteņbraukšanā ceturtdien vīsies arī caur Siguldas, Ropažu, Ikšķiles, Salaspils un Stopiņu novadiem.

 

 

Daudzdienu velobrauciens "Baltic Chain Tour" startē otrdien Tallinā un finišēs sestdien Viļņā. Šogad Latvijā paredzēts viens posms. Ceturtdien sacensību dalībnieki veiks 180 kilometrus no Smiltenes līdz Rīgai, no tiem gandrīz pusi – pa Pierīgas novadu ceļiem, ļaujot skatītājiem kaut uz mirkli izjust profesionālu riteņbraukšanas sacensību atmosfēru.

Aptuveni plkst. 15.30 (šeit un turpmāk norādīts aptuvenais laiks, kas ir atkarīgs no brauciena tempa) "Baltic Chain Tour" dalībnieki šķērsos Siguldas novada robežu un turpinās ceļu pa Vidzemes šoseju līdz pagriezienam uz Allažiem. Plkst. 16 riteņbraucēji sasniegs Stīverus, nogriezīsies uz Inčukalna pusi, bet tad turpinās braukt uz Ropažiem. Tur plkst. 16.25 paredzēts posma starpfinišs, kurā tiks izcīnīti punkti velobrauciena aktīvākā braucēja ieskaitē.

No Ropažiem velobrauciena dalībnieki mēros ceļu līdz Tīnūžiem (17.11) un tālāk caur Sauriešiem (17.33), Upeslejām, Līčiem (17.43) uz Rīgu. Finišs paredzēts aptuveni plkst. 18.15 Biķernieku sporta kompleksā.

Šogad braucienā "Baltic Chain Tour" piedalīsies 20 komandas no 15 valstīm – trim Baltijas valstīm, Somijas, Norvēģijas, Vācijas, Krievijas, Ukrainas, Zviedrijas un Bulgārijas. Latviju pārstāvēs divas komandas – "Rietumu-Delfin" (Armands Bēcis, Emīls Liepiņš, Andris Vosekalns, Indulis Bekmanis, Reijo Pums, Ivars Prokofjevs vai Pēter Prūss) un "Alpha Baltic/Unitymaratons.com" (Kristofers Rācenājs, Sandis Eislers, Māris Bogdanovičs, Reinis Adrijanovs, Lauris Špillers un Erki Putseps).

Pagājušajā gadā šo braucienu uzvarēja igaunis Erki Putseps. Labākais no Latvijas pārstāvjiem bija Andris Vosekalns, kurš izcīnīja ceturto vietu.