Drukāt šo lapu
08.01.2018 15:55

Foto: Jaunolainē atklāts jaunais sporta nams

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Foto: Jaunolainē atklāts jaunais sporta nams Olaines novada pašvaldība

Sestdien tika atklāts Jaunolaines sporta nams. Jaunais sporta nams, kurš ir savienots ar esošo Olaines sākumskolas ēku, ļaus gan sākumskolas bērniem, gan citiem novada iedzīvotājiem nodarboties ar sporta aktivitātēm un uzturēt veselīgu dzīvesveidu. Ēkas būvniecības kopējās izmaksas bija 2,155 miljoni eiro.

Svinīgajā pasākumā piedalījās Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs, Olaines sākumskolas direktora vietniece Velda Veinberga, būvniecības kompānijas "RERE Būve 1" projekta vadītājs Arnis Rītiņš un projekta arhitekti no SIA "Skonto Būve" – Aleksandra Čepigus un Dāvis Graudiņš, informēja Olaines novada pašvaldībā.

"Esam pārliecināti, ka, ieguldot sporta infrastruktūras izbūvē, esam veikuši lielu ieguldījumu mūsu bērnu, novada un visas Latvijas nākotnē," uzrunā teica Olaines novada domes priekšsēdētājs Andris Bergs "Līdz ar jaunā sporta nama atklāšanu varam vēl pārliecinošāk savu novadu dēvēt par aktīvu novadu Novēlu, lai arī pēc gadiem pašreizējās vērtības būtu cieņā Olainē un, pateicoties mūsu sportistiem, Latvijas vārds izskanētu pasaulē!"

Savukārt būvniecības kompānijas "RERE Būve 1" projekta vadītājs Arnis Rītiņš savā uzrunā norādīja, ka būvniekiem rūp ne tikai ēka, kuru uzceļam, bet arī cilvēki, kas tajā strādās, bērni, kas šeit sportos, trenēsies, augs stipri un mērķtiecīgi: "Tā ir liela atbildība. Esmu pārliecināts, ka mēs vēl dzirdēsim par jauniem, talantīgiem sportistiem, kuri šeit uzsākuši savu sportisko karjeru. Un liela atbildība bija būvēt šo ēku zem skolas logiem, kur jaunā paaudze varēja apgūt būvnieka profesiju."

Pēc svinīgās atklāšanas jaunajā sporta namā tika aizvadīts pirmais sporta pasākums – Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine" futbola turnīrs, kurā piedalījās 2009. gadā dzimušie zēni no futbola komandām "Supernova Vidzeme", "Corona Borealis", FK "Dinamo Rīga", SK "Babīte" un AFA "Olaine". Paralēli turnīram ikvienam bija iespēja apskatīt sporta namu un piedalīties atklāšanas aktivitātēs.

Olaines sākumskolas direktora vietniece Velda Veinberga pastāstīja, ka pirmdien jaunajā sporta namā jau ir notikušas pirmās nodarbības skolēniem. Pēc sporta stundām bērni atgriezās ar pacilātām emocijām: "Tautas bumbu spēlēt lielā zālē ir pavisam citādāk, kā tas bija līdz šim. Jāmet daudz tālāk un stiprāk, spēlējot vēl arī jāpamana laukuma robežas. Telpas ir tik plašas, bet mums te viss ļoti patīk. Pie plašuma vēl jāpierod!"

Sporta nama pirmajā stāvā atrodas ieejas vestibils ar garderobi, treneru un medmāsas telpas, un lielā sporta zāle, kas paredzēta basketbola, volejbola, handbola, telpu futbola un badmintona treniņiem, kā arī atsevišķa cīņu sporta zāle. Starp abām zālēm atrodas ģērbtuvju bloks, sanitārie mezgli apmeklētājiem un telpa inventāru uzglabāšanai. Savukārt ēkas dienvidu daļā ir izvietota tehniskā telpa ar iebūvētu siltummezglu un ūdens vadu. Ēkas otrajā stāvā izbūvēta fitnesa zāle, sanitārie mezgli apmeklētājiem, ventilācijas kamera un balkoni skatītājiem.

Būvdarbu laikā veikti arī teritorijas labiekārtošanas darbi 10 750 m2 platībā, tāpat ir labiekārtots plašs laukums ar 116 auto stāvvietām, 30 atpūtas soliņiem, kā arī 25 velosipēdu statīviem un trīs karogu mastiem pie sporta zāles galvenās ieejas.