Drukāt šo lapu
10.08.2012 12:55

Par Pļaviņa un Šmēdiņa olimpisko bronzu gaviles arī Murjāņos

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Par Pļaviņa un Šmēdiņa olimpisko bronzu gaviles arī Murjāņos plavinssmedins.lv

Latvijas pirmo medaļu Londonas olimpiskajās spēlēs kaldinājuši Murjāņu sporta ģimnāzijas (MSĢ) absolvents un pedagogs.

Kā zināms, ceturtdien vakarā par olimpiskā pludmales volejbola turnīra trešās vietas ieguvējiem, pārspējot Nīderlandes duetu, kļuva Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš. Kuldīdznieks Jānis ir mācījies Murjāņu sporta ģimnāzijā, bet Latvijas pāra treneris ir Aigars Birzulis, kurš arī savulaik beidzis šo skolu, tagad Murjāņos apmāca jaunos volejbolistus, bet šāgada Latvijas Olimpiādē bija trešo vietu izcīnījušās Mārupes novada vīru volejbola komandas vadītājs.


"Protams, ka priecājamies par medaļu. Tos sešus gadus, ko Jānis un arī citi mūsu olimpieši ir pavadījuši Murjāņos, no viņu biogrāfijas nevar izsvītrot," ir pārliecināts MSĢ direktors Ēvalds Goba. "Devītā vieta Ruslanam Sorokinam pludmales volejbolā, 13. vieta šķēpmetējai Līnai Mūzei, kura tikai pirms gada absolvēja mūsu ģimnāziju, tāpat cienījams starts desmitcīņniekam Edgaram Eriņam, kurš pēc operācijas Londonai varēja gatavoties tikai mēnesi – ar viņiem visiem mēs varam lepoties."

Londonas olimpiskajās spēlēs Latvijas delegācijas sastāvā pavisam startē deviņi MSĢ bijušie audzēkņi – bez jau pieminētajiem vēl vairāki vieglatlēti. Tiesa, ir vēl arī desmitā – airētāja Sanita Pušpure, kura 2006. gadā beidza mācības Murjāņos, bet pārcēlās uz dzīvi Īrijā un, pārstāvot šo valsti, Londonā izcīnīja 13. vietu.

Ēvalds Goba atzīst, ka prieks par pludmales volejbolistu bronzas medaļu tomēr neļauj aizmirst ikdienas rūpes. Pateicoties Ministru kabineta piešķirtajiem līdzekļiem, līdz jaunajam gadam, cerams, izdosies sakārtot skolas ūdensapgādes un apkures sistēmas. Taču no sporta būvēm ģimnāzijā reāli var izmantot tikai stadionu.

"Ir sajūta, ka arī šādā priecīgā brīdī mūsu skolas karogs nolaists pusmastā. Sportistiem ģimnāzija ir vajadzīga, bet daudziem citiem laikam ne. Teikt, ka sporta ģimnāzijas funkcijas var pārņemt olimpiskie centri novados, nav pareizi, jo būtībā šie centri ir tikai sporta bāzes. Jācer, ka triju gadu laikā skolu izdosies renovēt, jo pasaules prakse rāda, ka šādu internātskolu, jeb akadēmiju sistēma – dzīvot, mācīties un trenēties vienuviet – dod rezultātu."

P.S. Mārtiņš Pļaviņš, Jānis Šmēdiņš un Aigars Birzulis Rīgā atgriezīsies svētdien plkst.23.30 ar avioreisu no Frankfurtes.