Drukāt šo lapu
15.05.2017 11:43

BMX čempionāta otrajā posmā Mārupē mājinieki izcīna piecas uzvaras

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
BMX čempionāta otrajā posmā Mārupē mājinieki izcīna piecas uzvaras Mārupes BMX klubs

Mārupes BMX kluba trasē Tīraines dārzos aizvadītas divu dienu BMX riteņbraukšanas sacensības – brīnišķīgos laika apstākļos sestdien 330 dažāda vecuma un meistarības sportisti, kas ir dalībnieku rekordskaits, sacentās "SMScredit.lv" BMX čempionāta otrajā posmā, bet dienu vēlāk cīnījās par Mārupes kausiem.

Sestdienas sacensībās mājiniekiem, Mārupes BMX kluba pārstāvjiem, izdevās izcīnīt piecas uzvaras un iegūt vēl vairākas godalgotās vietas.


Jaunākajā B6- vecuma grupā zēniem pirmo vietu finālā izcīnīja Otto Daugavietis. Viņš bija ātrākais visos trijos priekšbraucienos, pusfinālā ieņēma otro vietu, bet izšķirošajā braucienā atkal bija labākais.

Iespaidīgu panākumu mārupieši guva B8 grupā, kurā "laukuma saimnieki" ieņēma trīs no pirmajām četrām vietām. Par posma uzvarētāju kļuva Markuss Domorackis, viņa dvīņubrālis Ralfs ieņēma trešo vietu, bet ceturtajā vietā gandrīz 30 dalībnieku konkurencē ierindojās Rauls Petkēvičs.

Trim Mārupes BMX kluba braucējiem sacensību gaitā ne brīdi nenācās izjust zaudējuma rūgtumu – gan visos trijos priekšbraucienos, gan pēc tam pusfinālā un finālā pirmie finišēja Noa Laake B12 grupā, Mārtiņš Zadraks B13 grupā un Edvards Emīls Liberts B14 grupā. Mājiniekiem tika vēl arī divas trešās vietas. Jaunākajā G7- grupā meitenēm to izcīnīja Ramona Petkēviča, bet B10 grupā – Emīls Allers.

Jāatzīmē arī vairāku citu Pierīgas novadu jauno sportistu panākumi Mārupes trasē. Pārstāvot "Rīgas favorīts/RRS" komandu, pirmo vietu G7- grupā izcīnīja ādažniece Elizabete Sofija Zeica un trešo vietu B6- grupā – Noā Liepiņš. Par uzvarētāju B11 grupā puišiem, otrajā vietā atstājot carnikavieti Kristeru Oigusu, kļuva Edgars Langmanis no Ikšķiles. Bet B10 grupā otrajā vietā ierindojās Kristers Apels no Carnikavas.

Fotogrāfijas no sacensībām var aplūkot Mārupes BMX kluba FB sadaļā.

"SMSCredit.lv" BMX čempionātā vēl atlikuši divi posmi – 27. maijā Jelgavā un 10. jūnijā Valmierā.

Svētdien notikušās Mārupes kausa izcīņas komandu kopvērtējumā 12 klubu konkurencē pirmās trīs vietas izcīnīja "Rīgas favorīts/RRS" (214 p.), Mārupes BMX klubs (198) un "Mītavas kumeļi" no Jelgavas (67).

Individuāli pirmās vietas savās grupās ieguva Emīls Allers (B10), Kristers Apels (B10), Mārtiņš Zadraks (B13) un Noa Liepiņš (B6), otrās – Estere Liepiņa (G8) un Edgars Regzdiņš (B11), trešās – Edgars Langmanis (B11), Matīss Kalveršs (B14), Viesturs Vekša (B6) un Ralfs Domorackis (B8).