Drukāt šo lapu
29.04.2017 17:36

Latvijas regbija izlase ar uzvaru noslēdz EČ Ziemeļu divīzijas pirmās konferences turnīru

Autors  BNS/Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas regbija izlase ar uzvaru noslēdz EČ Ziemeļu divīzijas pirmās konferences turnīru ekrānšāviņš no sportacentrs.com

Ķekavas un Garkalnes klubu spēlētāju plaši pārstāvētā Latvijas klasiskā regbija izlase sestdien Valmierā ar 16:9 (13:3) uzvarēja Zviedrijas valstsvienību, ar panākumu noslēdzot jaunizveidotā Eiropas čempionāta (EČ) Ziemeļu zonas pirmās konferences turnīru.

Spēles sākumā neliels pārsvars bija Latvijai, kas ļāva tikt pie diviem soda sitieniem, kurus realizēja Robijs Deividsons, savukārt tuvojoties pārtraukumam, tika izdarīts arī piezemējums, kuru veica Dāvis Pērkons. R.Deividsons iesita arī realizāciju, kas mājiniekiem ļāva panākt 13:0 savā labā. Tiesa, pirms puslaika beigām Zviedrijas izlases līderis Konors Mērfijs no centra realizēja grūtu soda sitienu, samazinot starpību.

Mērfijs izcēlās arī otrā puslaika sākumā, vispirms vienu sodu gan neiesitot, bet pēc tam divus realizējot, 69.minūtē samazinot atstarpi līdz 9:13. Tomēr tuvojoties mača beigām R.Deividsons iesita patālu un grūtu soda sitienu no laukuma malas, panākot 16:9. Cīņas beigās Gundars Grieķis nopelnīja dzelteno kartīti, Latvija palika mazākumā, un zviedri izdarīja lielu spiedienu, taču mājinieku aizsardzība bija līmenī, nosargājot uzvaru.

Šajā cīņā pēdējo spēli valstsvienībā aizvadīja pieredzējušais Leno Bramanis, kurš izlases rindās nospēlēja 37 spēles, izdarot deviņus piezemējumus.

Sestdien izcīnītā uzvara Latvijai oficiāli garantēja vismaz ceturto vietu grupā, taču tā turnīru var noslēgt arī otrajā pozīcijā, taču tas būs atkarīgs no Lietuvas un Zviedrijas spēles iznākuma.

Ar 14 punktiem trīs spēlēs apakšgrupas līdere ir Čehija, kamēr deviņus punktus iekrājusi Lietuva un Latvija. Zviedrijai ir pieci punkti, savukārt Luksemburga trīs mačos tikusi pie viena punkta.

Latvijas regbija izlases sastāvā mačam pret Zviedriju bija iekļauti "Livonia/Garkalne" kluba spēlētāji Gatis Purviņš, Vigo Valdavs, Kaspars Briedis, Mārtiņš Rundāns un Reinis Pepa, kā arī Dāvis Pērkons, Viktors Silvoniks, Emīls Balodis, Elmārs Šefanovskis, Ivars Eglis, Māris Robežnieks, Leno Bramanis un Kārlis Garokalns no Ķekavas kluba "Miesnieki".