Drukāt šo lapu
13.04.2017 14:26

Siguldas novada Jaunrades centra "Motodarbnīca" saņems jaunu kartingu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas novada Jaunrades centra "Motodarbnīca" saņems jaunu kartingu autoakademija.lv

Jau otro gadu "LMT Autosporta akadēmija" sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federācijas kartingu komisiju un Valsts izglītības satura centru īsteno projektu "LMT AA Skolu kartinga kauss". Tā ietvaros 15 Latvijas mācību iestādēm bez maksas tiek nodrošināts Itālijā ražots "Gold Kart" sporta kartings dalībai treniņos un sacensībās "Pro-Kart kauss 2017".

Konkursā piedalījās arī Siguldas novada Jaunrades centra "Motodarbnīca" un izcīnīja iespēju piedalīties projektā un tikt pie jauna sporta kartinga. Līdz ar to jauniešiem būs iespēja startēt "Pro-Kart" sacensībās "TK-Senior" klasē, kā arī piedalīties semināros un treniņos Latvijā zināmu autosportistu vadībā.

Siguldas novada pašvaldībā pavēstīja, ka Jaunrades centra "Motodarbnīcā" šobrīd aktīvi darbojas 13 jaunieši, kas paši atjauno, konstruē no jauna, uzlabo un remontē tehniku, kā arī izmēģina to trasē. Ar aizrautību strādājot motodarbnīcā, novada jaunieši apgūst mehānikas, fizikas, matemātikas pamatus realitātē un praktiski to visu pielieto. Līdz šim skolotāja Dzintara Vilciņa vadībā "Motodarbnīcas" pulciņš darbojās ar padomju laika kartingiem, tādēļ jaunieši nepacietīgi gaida jauno kartingu.

"LMT Autosporta akadēmija" informēja, ka svinīgā kartinga pasniegšanas ceremonija paredzēta otrdien, 18. aprīlī, Siguldas novada Jaunrades centrā.

Projekta "LMT AA Skolu kartinga kauss" mērķis ir veicināt un iedvesmot skolu audzēkņus motivēti aizpildīt brīvo laiku, izglītot sevi tehniskajā jaunradē, kā arī pievērsties autosportam. Izvēloties projekta dalībniekus, žūrija vērtēja mācību iestādes ieinteresētību projektā, skolēnu skaitu un skolas ģeogrāfisko izvietojumu. Projekta otrajā sezonā interesi par dalību izrādīja 22 Latvijas izglītības iestādes – tehnikumi, vidusskolas un bērnu un jauniešu jaunrades centri.