Drukāt šo lapu
21.03.2017 09:54

LJF ziemas čempionāta ceturtajā posmā labākie – Andis Vārna un Ģirts Bricis

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LJF ziemas čempionāta ceturtajā posmā labākie – Andis Vārna un Ģirts Bricis Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā aizvadītas Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) ziemas čempionāta ceturtā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Sacensību galvenajā maršrutā labākos rezultātus sasniedza Andis Vārna ar KS Coradina un Ģirts Bricis no Babītes novada ar Berlini.

Sacensību sarežģītākais bija maršruts ar 135 cm augstiem šķēršļiem. Bija paredzēta pārlēkšana, taču no 16 sportiskajiem duetiem distanci bez soda punktiem veica tikai divi, un abi jātnieki džentlmeniski vienojās par dalītu vietu. Tā augstākais rezultāts vienlaikus diviem sportistiem – Andim Vārnam un Ģirtam Bricim. Trešo vietu tikai ar vienu soda punktu par laika normas pārsniegšanu izcīnīja Laura Penele ar zirgu Asfort Z no Mārupes novada z/s "Lielceri", vēsta LJF preses dienests.

Šāgada ziemas čempionātā galvenajā maršrutā katrreiz uzvarējis cits sportists: vispirms Sergejs Šakurovs, tad Aigars Bregže un Laura Penele. Kopvērtējumā pieaugušo konkurencē pēc četru posmu rezultātiem līderpozīcijās ir Aigars Bregže no z/s "Lielceri" (69 punkti), Laura Penele (63) un Kristīne Egle no sporta kluba "Top Sport" (55 p.).


Ģirts Bricis: "Abi ar Andi maršrutu veicām bez soda punktiem un vienojāmies, ka pārlēkšanā nepiedalīsimies. Mans zirgs Berlini ir jauns, tikai septiņus gadus vecs, startējām ar pēdējo kārtas numuru, un viņam tūlīt lēkt atkārtoti būtu nevajadzīga pārslodze. Startēju sacensībās kopā ar četriem zirgiem, un jāteic, ka ziemā ir padarīts labs darbs, ko ļauj veikt pietiekami plašas manēžas pieejamība treniņu procesā."

Citos maršrutos no Pierīgas jāšanas sporta klubu pārstāvjiem uzvaras izcīnīja garkalniete Sintija Semeņkova ar Clair de Lune (JSK "Kriķi"), ropažniece Sabīne Siliņa ar Kalgari (JSK "Mežstrazdiņi") un Darja Berkova ar Chevers (z/s "Tīraines staļļi").

LJF ziemas čempionāta pēdējais piektais posms paredzēts 1. un 2. aprīlī, kad tiks pasniegti kausi sešās sportistu un zirgu vecuma grupās, vērtējot četrus labākos rezultātus.