Drukāt šo lapu
13.03.2017 12:49

Siguldā finišējis “S!-Fischer” skolēnu ziemas čempionāts slēpošanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā finišējis “S!-Fischer” skolēnu ziemas čempionāts slēpošanā M.Garā

Ar sacensībām brīvā stila distancē "Fischer" Slēpošanas centrā Siguldā finišējis "S!-Fischer" skolēnu ziemas čempionāts distanču slēpošanā. Par galvenās balvas – dāvanu kartes slēpošanas inventāra iegādei 1500 eiro vērtībā – ieguvēju kļuva Madonas 1. vidusskolas komanda, individuāli vairākas godalgotas vietas ieguva arī siguldieši.

Sacensības notika četros posmos, un skolēniem bija jāveic atšķirīgas distances gan brīvajā stila, gan klasiskajā stilā. Kopumā čempionātā piedalījās gandrīz 800 jaunie slēpotāji no 38 Latvijas skolām. Pierīgu pārstāvēja ne tikai visas Siguldas novada mācību iestādes, bet arī Ādažu vidusskola un Carnikavas pamatskola.

Skolu kopvērtējumā pirmo vietu ar 31 239 punktiem izcīnīja Madonas 1. vidusskola, kas apsteidza Siguldas Valsts ģimnāziju (29 282) un Lejasciema vidusskolu (27 629).Uzreiz aiz labāko trijnieka ierindojās Laurenču sākumskola, labāko desmitniekā iekļuva arī Siguldas pilsētas vidusskola (7.) un Siguldas 1. pamatskola (10.).

Diviem siguldiešiem individuālajā kopvērtējumā savās vecuma grupās izdevās izcīnīt pirmo vietu – S14 grupā jaunietēm pirmās divas vietas ieguva Kristīne Brunere un Sindija Turauska, bet V18 grupā jauniešiem labākais izrādījās Kristaps Kārkliņš (att.centrā; visi trīs pārstāv Siguldas Valsts ģimnāziju).

Otrās vietas savās grupās ieņēma Evelīna Balode no Laurenču sākumskolas (S10), Sandijs Suhānovs (V14) no Siguldas Valsts ģimnāzijas un Dāvis Kalniņš (V10) no Siguldas pilsētas vidusskolas, trešās – Oskars Veits (V14) un Jēkabs Vītols (V16) no Siguldas Valsts ģimnāzijas.

Par kopvērtējuma uzvarētājiem citās vecuma grupās individuāli kļuva Madara Veckalniņa (S10), Elizabete Paura (S16), Silvestrs Švauksts (V12) un Kalvis Kristers Krīgers (V16) no Madonas 1.vidusskolas, Uvis Akmentiņš no Madonas Valsts ģimnāzijas (V14), Rihards Radziņš no Rīgas Teikas vidusskolas, Elza Bleidele (S12) no Cēsu 1.pamatskolas, kā arī Paula Bergfelde (S18) no Rīgas Angļu ģimnāzijas.

Sacensības organizēja "Fischer" Slēpošanas centrs un Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar "Fischer Latvia".