Drukāt šo lapu
03.03.2017 12:25

Babītes vidusskolas skolēni labākie Pierīgas skolu sacensībās vieglatlētikas trīscīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes vidusskolas skolēni labākie Pierīgas skolu sacensībās vieglatlētikas trīscīņā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Ar Babītes vidusskolas komandu uzvarām Baldones vidusskolas sporta kompleksā noslēgušās Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu sacensības vieglatlētikas trīscīņā, kurās startēja dalībnieki no piecpadsmit Pierīgas skolām.

Sacensības vieglatlētikas trīscīņā noritēja trijās disciplīnās – 45 metru skrējienā, tāllēkšanā ar ieskrējienu un pildbumbas mešanā. Katra dalībnieka uzrādītais rezultāts tika pārvērsts punktu izteiksmē pēc īpašām tabulām. Vērtēšana notika divās vecuma grupās – C (2003./04. g.dz.) un D (2005./06. g.dz.) grupā individuāli un komandām. Katru mācības iestādi katrā grupā varēja pārstāvēt seši jaunieši, bet komandu vērtējumā ņēma vērā pa diviem labākajiem meiteņu un puišu rezultātiem.


C grupas kopvērtējumā Babītes vidusskolas komanda izcīnīja pirmo vietu, summā savācot 736 punktus. Individuāli meitenēm Elizabete Marta Kaļķe ieņēma pirmo un Aurēlija Morica ceturto vietu, bet puišiem Matīss Otisons bija otrais un Alekss Pugajs piektais.

Otrajā vietā ierindojās Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas komanda (710 p.), kuras sastāvā individuāli labākie bija Agrita Vanaga (2. vieta) un Rihards Skrastiņš (3. vieta), bet trešo vietu ieņēma Ādažu vidusskola (683 p.), kuras pārstāvis Valters Briedis uzvarēja puišu konkurencē, bet Evelīna Vetere bija trešā starp meitenēm. Vēl labāko sešniekā iekļuva Ulbrokas vidusskola (614 p.), Jaunmārupes pamatskola (609 p.) un Vangažu vidusskola (604 p.).

D grupā Babītes vidusskolas audzēkņi uzvarēja gan komandu vērtējumā (560 punkti), gan abās individuālajās sacensībās – pirmās vietas izcīnīja Luīze Berķe-Berga un Valters Mangalis. Otro vietu ieņēma Ulbrokas vidusskola (506 p.), kuras pārstāvji Sandis Kalniņš un Māris Lūciņš ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu zēnu konkurencē, bet trešo – Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola (484 p.), kurai labākos rezultātus individuāli sasniedza Sofija Ziemele (4. vieta) un Gabriels Kokins (6. vieta).

Starp meitenēm labāko trijniekā iekļuva Veide Pērle no Mārupes vidusskolas un Evelīna Bērziņa no Mārupes pamatskolas, bet komandām labāko sešnieku noslēdza Mārupes vidusskola (475 p.), Krimuldas vidusskola (453) un Jaunmārupes pamatskola (447 p.).

Līdz ar Baldones vidusskolu un Baldones Mūzikas pamatskolu, kā arī citām jau pieminētajām Pierīgas mācību iestādēm sacensībās piedalījās arī Carnikavas pamatskolas, Ādažu Brīvas Valdorfa skolas, Ropažu vidusskolas un Mālpils novada vidusskolas audzēkņi.

Pierīgas novadu skolēnu sporta spēles turpināsies 9. martā ar peldēšanas sacensībām visās četrās vecuma grupās Inčukalnā.