Drukāt šo lapu
08.02.2017 11:44

Pierīgas skolu volejbola turnīri noslēdzas ar Jaunmārupes meiteņu uzvaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunmārupes pamatskolas komanda Jaunmārupes pamatskolas komanda Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu pēdējā volejbola turnīrā B vecuma grupas (2001. g.dz. un jaunākas) meitenēm pirmo vietu izcīnījusi Jaunmārupes pamatskolas komanda. Interesanti, ka šogad katrā no četrām volejbola sacensībām uzvarēja cita Pierīgas skola.

Turnīrs Zvejniekciema vidusskolā bija pulcējis četru Pierīgas skolu meiteņu komandas, kuras savā starpā uz diviem laukumiem izspēlēja viena apļa turnīru (spēlēs ritēja līdz divu setu uzvarai). Sacensības izdevās intriģējošas, jo visas komandas guva vismaz vienu uzvaru un nevienai neizdevās izvairīties no zaudējuma. Turklāt trijās no sešām spēlēm uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešami trīs seti.

Pa diviem panākumiem trijos mačos guva abas Mārupes novada skolu vienības, un to savstarpējā spēlē Mārupes vidusskola ar 2:1 bija uzvarējusi Jaunmārupes pamatskolu. Taču turnīra nolikums paredzēja, ka vienāda punktu skaita gadījumā galvenais noteicošais faktors ir setu attiecība visās turnīra spēlēs, un šis rādītājs Jaunmārupes volejbolistēm (5:3) bija labāks nekā mārupietēm (4:4).

Trešajā vietā ierindojās laukuma saimnieces Zvejniekciema vidusskolas audzēknes, kuras trijos setos piekāpās abu Mārupes novada skolu komandām, taču ar 2:0 pārspēja Ādažu vidusskolu. Savukārt ādažnieces, kuras ar 2:0 bija uzvarējušas Mārupes vidusskolu, divos setos zaudēja abas pārējās spēles un pēc sliktākas setu attiecības palika ceturtajā vietā.

Jāatgādina, ka A grupas turnīros šogad triumfēja Ropažu vidusskolas jaunieši un Ādažu vidusskolas jaunietes, bet B grupā puišiem – Zvejniekciema vidusskolas skolēni.

Pēc neliela pārtraukuma Pierīgas novadu skolēnu sporta spēles atsāksies martā ar vieglatlētikas daudzcīņas sacensībām (2. martā Baldones vidusskolā), peldēšanu (9. martā Inčukalna pamatskolā) un veiklības stafetēm "Drošie un veiklie" (28. martā Ulbrokas vidusskolā).