Drukāt šo lapu
23.01.2017 16:33

Ķekavā apbalvo novada labākos sportistus, trenerus, sporta organizācijas un komandas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā apbalvo novada labākos sportistus, trenerus, sporta organizācijas un komandas Ķekavas novada pašvaldība

Svinīgajā pasākumā "Ķekavas novada sporta laureāts 2016" sveikti pagājušā gada novada labākie sportisti, treneri, sporta organizācijas un komandas. Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra 15 nominācijās kopumā saņēma 50 pieteikumus, kurus izvērtēja žūrija.

Par aizvadītā gada panākumiem individuālajos sporta veidos dāmām tika sveikta vairāku starptautisku zirgu pajūgu braukšanas sacensību laureāte Zane Krūmiņa, bet vīriem – Latvijas čempions BMX braukšanā Kristaps Ezītis un Latvijas čempions un medaļu ieguvējs kanoe airēšanā Mārtiņš Veispals, informēja Ķekavas novada pašvaldībā.


Par panākumiem veterānu sportā individuālajos sporta veidos apbalvoja Baltijas čempioni orientēšanās sportā Laumu Žilko, Latvijas čempionu klasiskajā spēka trīscīņā Jāni Bidlauski un Latvijas veterānu čempionu diska mešanā Sandri Linbergu.

2016. gada lielākos panākumus komandu sporta veidos Ķekavas novadā guva florbolisti – Inga Ametere, kura kļuva par Latvijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju un piedalījās pasaules čempionātā Latvijas izlases sastāvā, kā arī Latvijas vīru valstsvienības spēlētājs Gints Klēģers, kurš kļuva par Latvijas čempionu Lielvārdes komandas sastāvā, bet Latvijas Olimpiādē pārstāvēja Ķekavas novadu. Savukārt no veterāniem tika sveikts Ivars Krūmiņš, Latvijas Maxibasketbola čempionāta uzvarētājs 70+ vecuma grupā.

Par lielāko panākumu tehniskajos sporta veidos atzina motobraucēja Kristapa Veinberga uzvaru Baltijas kausa individuālajā kopvērtējumā un ceturto vietu Eiropas Nāciju kausa izcīņā kvadricikliem Latvijas izlases sastāvā.

Par aizvadītā gada panākumiem bagātākajām Ķekavas komandām atzina Latvijas čempionāta bronzas medaļas ieguvējas FK "Ķekava" florbolistes, Latvijas kausa ieguvējus, Latvijas Olimpiādes čempionus un Latvijas vicečempionus regbija kluba "Miesnieki" regbija-7 komandu, kā arī Latvijas futbola pirmās līgas trešās vietas ieguvējus kluba "Auda" futbolistus.

Savukārt komandu sporta veidos veterāniem lielākos panākumus pērn guvuši basketbolisti – Ķekavas novada dāmu komanda izcīnīja pirmo vietu Latvijas Maksibasketbola čempionātā D30+ grupā, bet vīru 55+ grupas komanda triumfēja Baltijas kausa izcīņā un ieguva otro vietu Latvijas Maksibasketbola čempionātā.

Par novada Gada treneri atzīts Jurģis Kalns, kura vadībā futbola kluba "Auda" meistarkomanda būtiski uzlaboja savu sniegumu un ieguva bronzas godalgas Latvijas čempionātā pirmajā līgā.

Gada aktīvākās sporta organizācijas titulu ieguva biedrība "Zelta rati", kas popularizē veselīga dzīvesveida atpūtas iespējas un jāšanas sportu novadā. Regulāri organizē dažādas līmeņu aktivitātes jāšanas sportā, aktīvi iesaistās Ķekavas novada organizētajās bērnu sporta nometnēs un sporta svētkos. 2016. gadā biedrība arī sarīkoja interesantas aktivitātes Ķekavas novada kausa ietvaros – zirgam sacenšoties ar auto disciplīnā "Kurš ātrāks – zirgs vai mašīna?".

Speciālbalvu par ieguldījumu Ķekavas novada sportā saņēma Andris Eglītis, ilggadējais sporta skolotājs, basketbola treneris, aktīvs sporta entuziasts, strītbola un basketbola čempionātu, kā arī skolu sporta sacensību rīkotājs. A. Eglītis ir arī Latvijas Basketbola Savienības spēļu komisārs, atbild par spēļu norisi un tiesnešu darbu Latvijas un Baltijas basketbola līgu spēlēs.