Drukāt šo lapu
11.12.2016 08:48

Pierīga sveic Mārupi, Mārupe sveic Babīti

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
2016. gada Pierīgas novadu komplekso sporta spēļu laureāti 2016. gada Pierīgas novadu komplekso sporta spēļu laureāti Ģirts Kondrāts

Darba nedēļas izskaņā Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvalde, apkopojot 2016. gada rezultātus, sveica novadu komplekso sporta spēļu laureātus. Par šā gada novadu komplekso sporta spēļu uzvarētājiem, apsteidzot par vienu punktu tuvākos sāncenšus Babītes novadu, kļuva Mārupes novads.

Kā atklājot apbalvošanas ceremoniju sacīja Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes galvenais speciālists sporta jautājumos Tadeušs Tračums, šis gads paliks atmiņā ar Eiropas futbola čempionātu Francijā, vasaras olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro un Latvijas vasaras Olimpiādi Valmierā, kurā Babītes novada sportisti izcīnīja trīs zelta medaļas, Mārupes sportisti – divas zelta, bet pavisam kopā 11 medaļas un Stopiņu novada sportisti – 12 dažāda kaluma medaļas. Vismaz vienu Olimpiādes medaļu ieguva 11 Pierīgas novadu pārstāvji.

Līdztekus šiem sporta pasākumiem notika arī 7. Pierīgas novadu kompleksās sporta spēles, kurās 16 novadu sportisti cīnījās par medaļām 18 sporta veidos – šahā, dambretē, galda tenisā, zemledus makšķerēšanā, futbolā, florbolā, orientēšanās, kalnu riteņbraukšanā, pludmales volejbolā vīriem un dāmām, vieglatlētikas krosā, basketbolā vīriem, novusā, volejbolā vīriem un dāmām, šautriņu mešanā, peldēšanā un zolītē. Notika arī tradicionālās Pierīgas novadu pašvaldību sporta spēles, kuras šoreiz gan netika ņemtas vērā sporta spēļu kopvērtējumā.

Babītes novads bija pārstāvēts 18 sacensībās no 19, Ropažu – 17, Mārupes novads – 16,bet Baldones, Salaspils un Saulkrastu novadi katrs 14 sporta veidos. Paldies tika pateikts arī novadiem, kuri īpaši atbalstīja pasākumu organizēšanu savās mājās. Ja iepriekšējos divos gados izcēlās Baldones un Mārupes novads, rīkojot sacensības sešos un pat septiņos sporta veidos, tad šogad piecos Pierīgas novados – Baldonē Mālpilī, Mārupē, Ropažos un Stopiņos – vismaz četri vai pieci sporta pasākumi.

Noslēguma kopvērtējumā tika ņemti vērā tikai 11 labākie no 18 sacensību rezultātiem. Visvairāk punktu – 195 – šogad izcīnīja Mārupes novads, un tas līdera godā ir jau kopš 2013. gada. Otrajā vietā, atpaliekot tikai par vienu punktu, sekoja Babītes novads (194 punkti), trešais jau piekto gadu ar 176 punktiem bija Ropažu novads, bet ceturtais palika Stopiņu novads ar 174 punktiem.

Labāko sešniekā, kā pārsteigums, pēc vērtētāju teiktā, ierindojās Krimuldas novads ar 167 punktiem un spēļu galveno rīkotāju Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē nepārstāvētais Salaspils novads ar 157 punktiem. Piedaloties tikai daļā sacensību vai tikai atsevišķos posmos, tālākās vietas ieņēma Saulkrasti (151), Mālpils (149), Baldone (146), Olaine (82,5), Ķekava (75), Ādaži (72), Sēja (65,5), Inčukalns (47), Sigulda (15) un Carnikava (20).

Priecājoties par uzvaru novadu vērtējumā, Mārupes sporta centra vadītāja Silvija Bartuševica ar laba velējumiem savu sīvāko sāncenšu Babītes novada domes priekšsēdētājam Andrejam Encem uzdāvināja grāmatu "Mārupes novads Māras zīmē", sakot, ka tur Babītes sporta organizatori noteikti atradīšot tālākas veiksmes formulu. Bet visus kopā iepriecināja carnikavieša, vijolnieka Raimonda Ozola un Raimonda Macata muzicēšana.

Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes dibinātāji ir Ādažu, Babītes, Baldones, Inčukalna, Krimuldas, Mālpils, Mārupes, Ropažu, Saulkrastu, Sējas un Stopiņu novada pašvaldības.