Drukāt šo lapu
01.12.2016 21:57

Kanādas florbola izlase zaudē Ulbrokā; skolēnus aicina uz pasaules čempionāta spēlēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kanādas florbola izlase zaudē Ulbrokā; skolēnus aicina uz pasaules čempionāta spēlēm "Triobet"/Ulbroka

Gatavojoties sestdien Rīgā startējošajam pasaules florbola čempionātam, Kanādas valstsvienība aizvadīja pārbaudes spēli Ulbrokas sporta kompleksā un piedzīvoja zaudējumu 6:8 pret Latvijas čempionāta vicelīderiem "Triobet"/Ulbrokas florbolistiem.

Pirmie vadībā izvirzījās laukuma saimnieki, taču pirmā puslaika vidū kanādieši īsā brīdī guva divus vārtus. Nākamo piecu minūšu laikā Ulbrokas komanda atkaroja vadību, bet pirmā trešdaļa noslēdzās neizšķirti 3:3.

Otrajā periodā mājinieki vēlreiz nonāca zaudētājos, taču drīz vien atbildēja ar diviem precīziem metieniem un trešdaļas vidū arī pirmo reizi panāca divu vārtus pārsvaru (6:4). Spēles pēdējā posmā komandas apmainījās ar diviem vārtu guvumiem, un spēle beidzās ar "Triobet"/Ulbrokas uzvaru 8:6.


Latvijas Florbola savienība (LFS) piedāvā vienreizēju iespēju Latvijas skolu 1.-6. klašu skolēniem no 5. līdz 9. decembrim pasaules florbola čempionāta spēles "Arēnā Rīga" un "Elektrum" Olimpiskajā centrā apmeklēt bez maksas, turklāt atraktīvākajām un aktīvākajām skolām piedāvājot papildus balvas un dāvanas.

Katra klase, kas tiks pieteikta uz kādu no čempionāta spēlēm, atbalstīs vienu no mačā pārstāvētajām valstīm. Čempionāta laikā pati atraktīvākā un vizuāli pamanāmākā klase saņems specbalvu – biļetes uz Latvijas florbola virslīgas lielo finālu, kas 8. aprīlī risināsies "Arēnā Rīga", savukārt aktīvākā skola, kuru no 5. līdz 9. decembrim skatītāju tribīnēs klases pārstāvēs visvairāk reižu, saņems galveno balvu – florbola inventāru.

Katra klase uz pasaules čempionāta spēlēm varēs doties vairākkārtēji, taču kopējais biļešu skaits ir ierobežots.

Pirmdien un otrdien, 5. un 6. decembrī, pasaules čempionātā vēl turpināsies apakšgrupu spēles, kurās tiks noskaidrotas komandas, kas tālāk savu cīņu turpinās izslēgšanas mačos. Visas florbola spēles skolēniem būs iespēja apmeklēt stundu laikā, skolotāju pavadībā. Par klasi tiks uzskatīta grupa vismaz desmit skolēnu sastāvā.

Pieteikt skolu iespējams elektroniski, sūtot pieteikumu uz e-pasta adresi: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Latvijas florbola valstsvienība apakšgrupas turnīrā sacentīsies ar Zviedrijas (sestdien), Čehijas (svētdien) un Norvēģijas (otrdien) izlasēm.