Drukāt šo lapu
14.11.2016 12:28

Inčukalna šaha čempionātā uzvarējis olainietis Miezis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Inčukalna šaha čempionātā uzvarējis olainietis Miezis Latvijas Šaha federācija

Vangažu vidusskolas telpās aizvadīts Inčukalna novada atklātais šaha čempionāts, kas notika jau astoto reizi un šoreiz pulcēja 72 dalībniekus no Latvijas un Lietuvas. Par uzvarētāju kļuva lielmeistars Normunds Miezis no Olaines.

Septiņās ātrā šaha kārtās (apdomas laiks 12 minūtes plus 5 sekundes partijā) N. Miezis ieguva 6,5 punktus, izcīnot sešus panākumus un tikai reizi spēlējot neizšķirti ar Vladimiru Svešņikovu (2412). Latvijas Šaha federācijā norāda, ka nedēļu iepriekš Mileikas memoriālā Jēkabpilī N. Miezis uzvarēja gan "rapidā", gan "blicā", tādējādi astoņu dienu laikā olainietis ieguvis trīs čempionu titulus vienas dienas turnīros.

Vangažos otrais ar 6,0 punktiem palika reitinga favorīts Ņikita Meškovs no Rīgas, kuram vienīgais klupiens bija tieši pret Miezi. Trešo vietu visai negaidīti izcīnīja salaspilietis Imants Kārkliņš – pēdējā kārtā viņš ar melnajā figūrām apspēlēja pērnā gada turnīra čempionu Vladimiru Svešņikovu, kurš tobrīd atradās otrajā vietā, bet pēc neveiksmes atkrita uz piekto. Ceturtais ar 5,5 punktiem palika Rolands Bērziņš no Ropažiem.

Dāmu konkurencē, apsteidzot Danu Reiznieci-Ozolu, labākā bija Salomeja Zaksaite no Lietuvas (5,0 p. un 7. vieta kopvērtējumā). Labākā jaunieša balva tika Iļjam Semjonovam – U-14 vecuma grupas šahists ar 5,0 punktiem ieņēma devīto vietu, bet labāko veterānu balvas ieguva Uldis Melderis (50 g. un vecāki) un Jānis Lelis (65 g. un vecāki). Pie godalgām tika arī trīs labākie vangažnieki – Sergejs Karpovs, Arsēnijs Grigorjevs un Jaroslavs Kiseļica.

Paralēli notika arī jauniešu turnīrs, kurā divas pirmās vietas ieguva siguldieši Renārs Vanags (8,0 p.) un Krišjānis Gercāns (6,5 p.), bet uzreiz aiz labāko trijnieka ierindojās vangažnieki Boriss Konoņenko un Daņila Čebotars.