Drukāt šo lapu
18.10.2016 10:56

Carnikavas futbolistiem Latvijas veterānu čempionāta bronzas medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas futbolistiem Latvijas veterānu čempionāta bronzas medaļas Latvijas Futbola federācija

Par Latvijas atklātā veterānu futbola čempionāta trešās vietas un bronzas medaļu ieguvējiem kļuvuši Carnikavas futbolisti. Deviņu posmu kopvērtējumā viņi piekāpās tikai Daugavpils un Jūrmalas veterāniem, bet aiz sevis atstāja Rēzeknes, Rīgas, Jelgavas un citu pilsētu vienības.

Šāgada Latvijas atklātā veterānu čempionāta deviņi posmi norisinājās no maija līdz oktobrim Latvijas un Lietuvas pilsētu stadionos. Turnīros piedalījās spēlētāji, kuri dzimuši ne vēlāk kā 1976. gadā. Šādu turnīru sēriju Latvijas Futbola federācija (LFF) rīkoja ar mērķi popularizēt veterānu futbolu Latvijas teritorijā, un kopumā turnīros piedalījās 13 komandas.

Vieni no aktīvākajiem dalībniekiem bija tieši carnikavieši, kuru iekrātie punkti sekmēja augstās trešās vietas iegūšanu čempionāta kopvērtējumā. Pēdējā posmā, kas pagājušās nedēļas nogalē risinājās Rīgā, Carnikavas futbola veterāni ieņēma piekto vietu – apakšgrupu turnīra pa reizei uzvarēja, zaudēja un nospēlēja neizšķirti, bet mačā par piekto vietu ar 2:0 pārspēja Rēzeknes komandu.

Atsevišķos posmos carnikaviešu lielākie panākumi bija divas otrās vietas jūlijā Rēzeknē un augustā Aizkrauklē, kā arī viena trešā vieta septembrī Līvānos. Latvijas čempionāta kopvērtējumā viņi savāca 62 punktus – vairāk bija tikai sešu šāgada turnīru uzvarētājiem Daugavpils futbolistiem (84 p.) un Jūrmalas komandai (73 p.).

Jāpiezīmē, ka pērn, kad Latvijas atklātais veterānu futbola čempionāts norisinājās pirmo reizi, Carnikavas komanda ieņēma otro vietu aiz daugavpiliešiem.