17.10.2016 13:09

Carnikavā sadalītas Latvijas krosa čempionāta medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavā sadalītas Latvijas krosa čempionāta medaļas Latvijas Vieglatlētikas savienība

Vairāk nekā četri simti skrējēju no visas Latvijas nedēļas nogalē Carnikavā, sporta un aktīvās atpūtas parkā "Zibeņi", piedalījās Latvijas čempionātā krosā – pēdējās šāgada vieglatlētikas sacensībās, kurās sadala valsts čempionāta medaļas. Labākie arī ieguva tiesības pārstāvēt Latviju Eiropas krosa čempionātā

Elites grupā vīriem 8 kilometru distancē par uzvarētāju kļuva Jānis Girgensons, kurš finišēja pēc 26 minūtēm un 32 sekundēm un par 42 sekundēm apsteidza tuvāko sekotāju, pagājušā gada Latvijas čempionu Reini Hartmani. Kā trešais nepilnu pusminūti vēlāk un 66 sekundes aiz uzvarētāja finišēja Indulis Bikše.

Dāmu konkurencē čempiones titulu 6 km skrējienā otro gadu pēc kārtas izcīnīja Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībniece soļošanā ogrēniete Agnese Pastare (24:38). Otrās un trešās vietas ieguvējas Guna Ģērmane un Gundega Heidingere viņai zaudēja attiecīgi 15 un 71 sekundi.

Sacensībās dažādās distancēs un vecuma grupās ar panākumiem startēja virkne Pierīgas novadu krosa skrējēju, tostarp carnikaviete Ināra Lūse, kura palika nepārspēta S50 grupā dāmām, kā arī viņas novadnieki Kristers Apels (V10), Artūrs Liepa (V14) un Vilnis Liepiņš (V60), kuri savās grupās bija otrie.

Tautas grupā pirmās divas vietas ieguva salaspilietis Aigars Feteris un Eduards Pāķis no Saulkrastiem. Junioru (V20) grupā uzreiz aiz uzvarētāja tukumnieka Jevgeņija Bogdanova finišēja saulkrastietis Uldis Upītis un siguldietis Edgars Daugulis. Otrās vietas Siguldas sporta skolas komandai ieguva Jānis Kravalis (V12), Kristīne Brunere (S16) un Magda Cigle (S18), bet Estere Vīksne (S16) bija trešā.