Drukāt šo lapu
12.10.2016 10:41

Ādažnieki svin dubultuzvaru Pierīgas skolu basketbola turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažnieki svin dubultuzvaru Pierīgas skolu basketbola turnīrā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pēc gada pārtraukuma pirmo vietu Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu basketbola turnīrā B vecuma grupā puišiem (2000./01. g.dz.) izcīnījusi Ādažu vidusskolas komanda, kas finālā pārspēja savus novadniekus – Ādažu Brīvās Valdorfa skolas audzēkņus.

Turnīrā Ādažos piedalījās septiņu Pierīgas mācību iestāžu komandas, kas vispirms aizvadīja priekšsacīkšu turnīrus divās apakšgrupās, bet pēc tam atbilstoši ieņemtajām pozīcijām grupās izspēlēja finālmačus, nosakot galīgo vietu sadalījumu.

B apakšgrupā, kurā bija trīs komandas, pirmo vietu un tiesības spēlēt galvenajā finālā ieguva Ādažu vidusskolas basketbolisti, kuri pārliecinoši ar 43:3 pieveica vienaudžus no Saulkrastu vidusskolas, bet, kā izrādījās, grūtāko no spēlēm šajā turnīrā sekmīgi aizvadīja pret Babītes vidusskolas komandu – 24:19.

Savukārt B grupā trim no četrām komandām noslēgumā bija pa divām uzvarām un vienam zaudējumam, un vietu sadalei bija nepieciešams rēķināt visās spēlēs gūtos un zaudētos punktus. Šajā rādītājā labākie izrādījās un finālā iekļuva Ādažu Brīvās Valdorfa skolas jaunie basketbolisti (+33), aiz kuriem palika Krimuldas vidusskola (+17) un Carnikavas pamatskola (-9). Pēdējie grupā palika Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas skolnieki, kuriem līdz ar to pēdējā septītā vieta turnīra kopvērtējumā.

Finālā abu Ādažu skolu savstarpējā mačā īsta cīņa neizdevās – vidusskolas puiši svinēja pārliecinošu uzvaru 50:9. Spēlē par trešo vietu Babītes vidusskola ar 36:13 uzvarēja Krimuldas vidusskolu, bet apakšgrupu trešo vietu ieguvēju cīņā Carnikavas pamatskolas audzēkņi ar 19:13 pārspēja kaimiņus no Saulkrastu vidusskolas un kopvērtējumā ieņēma piekto vietu.

Otrās un trešās vietas ieguvēji Ādažu Brīvās Valdorfa skolas un Babītes vidusskolas basketbolistiOtrās un trešās vietas ieguvēji Ādažu Brīvās Valdorfa skolas un Babītes vidusskolas basketbolisti


Jau 18. oktobrī Ādažu vidusskolā notiks Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu basketbola turnīrs C vecuma grupas puišiem (2003. g.dz. un jaunāki). Bet novembrī jaunākās D grupas zēni un meitenes aizvadīs tautas bumbas turnīrus.