Drukāt šo lapu
03.10.2016 16:57

Siguldā sacenšas izturīgākie skrējēji un riteņbraucēji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā sacenšas izturīgākie skrējēji un riteņbraucēji Arturs Pavlovs, www.redbull.com

Brīvdienās skrējēju un riteņbraucēju izturību pārbaudīja Siguldas kalni un pakalni. Sestdien tur risinājās Siguldas kalnu maratons, ko uzskata par grūtāko skrējienu Baltijas valstīs, bet svētdien – desmit stundu velosacensības ""Red Bull" Uzvaras mežs".

Nepilns pusotrs simts drosmīgāko sestdien stājās uz Siguldas kalnu maratona 70 kilometru garās distances starta, un 114 no viņiem, kopumā veicot vairāk nekā 2200 augstuma metru kāpumu, arī izdevās finišēt. Pirmais mērķi sasniedza valmierietis Andis Rumbenieks, kuram distances veikšanai bija nepieciešamas sešas stundas, 35 minūtes un 8 sekundes. 13 minūtes vēlāk finišēja Dainis Limanāns no Bikstiem, bet trešais vēl pēc trīsarpus minūtēm bija Oskars Cimermanis no Smiltenes.

Dāmu konkurencē uzvaru svinēja rīdziniece Viviana Kirilova, kura absolūtajā vērtējumā uzrādīja 19. rezultātu (8.05:47). Otrā bija Marianna Sulga no Igaunijas (8.14:51), bet trešā – siguldiete Līga Līce (8.31:12).

Pēdējo divu gadu Siguldas kalnu maratona uzvarētāja Irita Puķīte no Saulkrastiem šoreiz bija izvēlējusies divreiz īsāku distanci un kā pirmā finišēja 35 km skrējienā ar 1220 augstuma metru kāpumu pēc trim stundām, 19 minūtēm un 28 sekundēm. Tuvāko sekotāju Viedu Lūsu no Cēsīm viņa apsteidza par 11 minūtēm.

Vīru konkurencē divas no pirmajām trim vietām ieguva smiltenieši Uldis Klepers (2.47:32) un Vents Lupkins, kuriem pa vidu iespraucās Tomass Jateiko no Lietuvas.

Lietuvas skrējēji ar panākumiem startēja arī 14 km garajā kalnu krosā – pirmo vietu izcīnīja Jaroslavs Semaško (1.13:17). Savukārt dāmām ātrākā izrādījās Anastasija Vasko no Jaunmārupes (1.40:15).

Ja skrējējiem sestdien grūtības mazliet atviegloja labvēlīgie laika apstākļi, desmit stundu velobrauciena dalībniekiem svētdien nācās cīnīties ne vien ar meža takām, granti, dubļiem, un peļķēm, bet arī ar lietu un aukstumu. Dalībnieku mērķis bija 10 stundu laikā pieveikt iespējami daudz distances apļu, un visveiksmīgāk tas izdevās Reinim Avenam – pagājušā gada sacensību trešās vietas ieguvējs šoreiz nobrauca 21 apli.

Vienu apli mazāk veica Mārtiņš Vīksne, bet trešais ar 17 apļiem bija Imants Mežciems. Savukārt triju dāmu konkurencē, tāpat kā pērn, izturīgākā bija Līga Actiņa, kura vienīgā izturēja visas 10 stundas un ar saviem desmit apļiem apsteidza abas pārējās dalībnieces – Līnu Bergu un Katrīnu Jaunslavieti.