Drukāt šo lapu
03.10.2016 12:26

Siguldas novada atklātajā čempionātā starp labākajiem arī Pierīgas šahisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas novada atklātajā čempionātā starp labākajiem arī Pierīgas šahisti arhīvs

137 dalībniekus bija pulcējis Siguldas novada atklātais čempionāts ātrajā šahā, kas divas dienas risinājās Siguldas Valsts ģimnāzijas telpās. Iespaidīgajā konkurencē mājinieku siguldiešu sasniegumi bija diezgan pieticīgi, toties starp labākajiem iekļuva vairāku citu Pierīgas novadu šahisti.

Turnīrā, kas notika pēc Šveices sistēmas 11 kārtās, par uzvarētāju kļuva rīdzinieks Ņikita Meškovs, kurš izcīnīja deviņas uzvaras, vienu partiju beidza neizšķirti un piedzīvoja vienu zaudējumu, summā savācot 9,5 punktus. Par puspunktu no viņa atpalika otrās vietas ieguvējs Valentīns Vlasovs no Krievijas.

Trešo vietu izcīnīja Toms Kantāns no Garkalnes – viņam astoņas uzvaras, viens neizšķirts, divi zaudējumi un 8,5 punkti. Tikpat punktu savāca un ceturto vietu ieguva Rolands Bērziņš no Ropažiem, bet sestais ar 8 punktiem bija Normunds Miezis no Olaines. Labāko divdesmitniekā iekļuva arī olainietis Kaspars Ramma (7,5 punkti un 11. vieta), Anna Kantāne no Garkalnes (7,5 p. un 14.v.) un carnikavietis Kristaps Krustkalns (7,0 p. un 19.v.).

Devīto vietu ar 8 punktiem ieņēma finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, kura bija labākā starp dāmām, par puspunktu mazāk nopelnīja turnīra labākie jaunie šahisti – Henriks Hāvamē no Igaunijas (U-18 vecuma grupa) un Pāvels Zenčanka no Baltkrievijas (U-16). Bet labākais no Siguldas šahistiem bija viens no turnīra rīkotājiem Visvaldis Gercāns – 6 punkti un 47. vieta. Tikpat punktu ieguva arī viņa novadnieki Ivars Jēkabsons (49.v.) un Sandra Harlinska (59.v.).