Drukāt šo lapu
14.09.2016 13:17

Babītes vidusskolas jaunie futbolisti Pierīgā joprojām nepārspēti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas čempioni - Babītes vidusskolas 2005. gadā dzimušo futbolistu komanda Pierīgas čempioni - Babītes vidusskolas 2005. gadā dzimušo futbolistu komanda Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Jaunā mācību gada Pierīgas skolēnu sporta spēļu pirmajās sacensībās – minifutbola turnīrā Piņķos – pirmo vietu 15 skolu konkurencē izcīnīja mājinieki, Babītes vidusskolas 2005. gadā dzimušo zēnu komanda. Babītes puikas Pierīgas futbola turnīros uzvar jau ceturto gadu pēc kārtas.

D vecuma grupas turnīrā Babītes futbola stadionā visi dalībnieki pirmajā posmā bija sadalīti četrās apakšgrupās (turnīrā nepiedalījās iepriekš pieteikusies Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas komanda). Pa divām labākajām komandām no katras grupas kvalificējās ceturtdaļfinālam, bet pārējās sadalīja tālākās vietas atbilstoši sasniegtajiem rezultātiem.

Mājinieki Babītes vidusskolas jaunie futbolisti apliecināja, ka ne velti sporta kluba "Babīte" komanda ir pārliecinoša Latvijas futbola pirmās līgas līdere un ka "lielajiem" aug pienācīga maiņa.

Grupu turnīrā laukuma saimnieki pārliecinoši apspēlēja Carnikavas pamatskolu (5:0), Mālpils vidusskolu (5:0) un Krimuldas vidusskolu (15:0). Ceturtdaļfinālā Babītes vidusskolas komanda gan ielaida pirmos vārtus, taču vienalga pieveica Mārupes pamatskolu 7:1. Pusfinālā tikpat pārliecinoši tika uzvarēta Ulbrokas vidusskola 7:0, un finālā – tieši tāpat kā pirms gada – mājiniekiem bija jātiekas ar Mārupes vidusskolas komandu. Sīvākajā no turnīra spēlēm Babītes futbolisti izcīnīja uzvaru 3:1 un pirmo vietu.

Mārupes vidusskolas komandaMārupes vidusskolas komanda



Zīmīgi, ka arī trīs nākamo vietu ieguvēji šāgada turnīrā bija tieši tie paši, kas pirms gada. Ieguvuši pirmās vietas apakšgrupu turnīros, viņi pēc tam pārspēja citu grupu otro vietu ieguvējus ceturtdaļfinālā – Ulbrokas vidusskolas audzēkņi ar 3:0 uzvarēja Carnikavas pamatskolu, Jaunmārupes pamatskola ar 4:0 Ādažu vidusskolu un Mārupes vidusskola ar 12:0 Vangažu vidusskolu. Divu Mārupes novada skolu savstarpējā pusfināla mačā Mārupes vidusskola tikai ar 1:0 uzvarēja Jaunmārupes pamatskolu, kas savukārt pēc tam spēlē par trešo vietu ar 4:0 pieveica Ulbrokas vidusskolas komandu.

Jaunmārupes pamatskolas komandaJaunmārupes pamatskolas komanda



Kopvērtējumā tālākajās vietās ierindojās: 5. Carnikavas pamatskola, 6. Ādažu vidusskola, 7. Mārupes pamatskola, 8. Vangažu vidusskola, 9. Sējas pamatskola, 10. Inčukalna pamatskola, 11. Zaķumuižas pamatskola, 12. Mālpils vidusskola, 13. Krimuldas vidusskola, 14. Baldones vidusskola un 15. Ropažu vidusskola.

Šomēnes paredzētas vēl divas Pierīgas skolēnu sporta spēļu sacensības – 20. septembrī Krimuldas vidusskolā notiks Olimpiskās stafetes trijās vecuma grupās, bet 27. septembrī Baldones novada Riekstukalnā sacensības krosa skrējienos.

Iepriekš:

Pierīgas novadu krosa sacensībās laureātu trio nemainās: Mārupe, Babīte, Baldone