Drukāt šo lapu
14.09.2016 12:15

Pierīgas novadu krosa sacensībās laureātu trio nemainās: Mārupe, Babīte, Baldone

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novadu krosa sacensībās laureātu trio nemainās: Mārupe, Babīte, Baldone Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde un Baldones novada pašvaldība

Baldones novada Riekstukalnā notikušajās Pierīgas novadu sporta spēļu sacensībās vieglatlētikas krosā trešo gadu pēc kārtas uzvaru komandu vērtējumā visai pārliecinoši izcīnīja Mārupes skrējēji, bet otro un trešo vietu – tieši tāpat kā pērn un aizpērn – ieņēma Babītes un Baldones komandas.

Riekstukalnā bija pulcējušies skrējēji no astoņiem Pierīgas novadiem. Sacensības individuāli notika 1000–3400 metru distancēs sešās vecuma grupās dāmām un kungiem, bet novadu komandu vērtējumā tika ņemti vērā seši labākie individuālie rezultāti. Par pirmo vietu grupā pienācās 20 punktu, par otro – 18, par trešo – 16 u.t.t.

Izcīnot septiņas individuālās uzvaras, Mārupes skrējējiem ar uzviju šoreiz izdevās savākt maksimālo punktu summu 120. Babītes novada komanda ar trim pirmajām, vienu otro un divām trešajām vietām nopelnīja 110 punktus un par četriem punktiem apsteidza mājiniekus baldoniešus, kuriem bija pa vienai pirmajai un trešajai, kā arī četras otrās vietas. Tālākajās vietās ierindojās Ropaži (98 p.), Saulkrasti (96) Salaspils (95), Stopiņi (69) un Olaine (15 p.).

Individuāli 1. vecuma grupā (16–29 g.v.) vīriem kārtējo uzvaru Pierīgas novadu spēlēs izcīnīja šāgada Latvijas čempions pusmaratonā Dmitrijs Serjogins no Mārupes. 3 km distancē viņš finišēja pēc 12 minūtēm un 37 sekundēm un par astoņām sekundēm apsteidza Latvijas orientēšanās sporta junioru izlases dalībnieku Uldi Upīti no Saulkrastiem. Trešais vēl pēc 11 sekundēm finišēja Aigars Feteris no Salaspils.

Mārupes novadam V3 grupā (40–49 g.v.) dubultuzvaru izcīnīja Jānis Ozoliņš un Ivars Valtass, bet V4 grupā (50–59 g.v.) – Toms Pikšēns un Jānis Lagzdkalns. Pirmās vietas vēl arī Guntai Lebedokai S5 grupā (60–69 g.v.), Jānim Skapstam V6 grupā (70 g. un vecāki), Ernai Skujiņai S6 grupā, kā arī Līgai Jansonei jaunākajā S1 grupā, kurā otrā finišēja Jolanta Ivanova no Babītes, bet trešā – vēl viena mārupiete Elīna Zaķe.

Babītes novadam pirmās vietas nodrošināja Ivars Namatēvs V5 grupā, Rudīte Everte S2 grupā (30–39 g.v.) un Ilona Kojaloviča S4 grupā. Baldoniešiem vienīgo uzvaru izcīnīja komandas vadītājs un arī sacensību galvenais tiesnesis Edgars Brigmanis V2 grupā. Savukārt S3 grupā nepārspēta palika šāgada Latvijas čempione orientēšanās sportā Irita Puķīte no Saulkrastiem.

Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies jau sestdien ar basketbola priekšsacīkšu turnīriem Zaķumuižā, Saulkrastos un Mārupē. Par tiesībām spēlēt finālturnīrā sacentīsies deviņu novadu komandas.