Drukāt šo lapu
03.08.2016 17:07

Salaspils frisbija kluba junioriem bronza Igaunijā

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils frisbija kluba junioriem bronza Igaunijā Salaspils frisbija klubs

Igaunijas pilsētā Pērnavā norisinājās starptautiskais frisbija turnīrs "Mixed Madness". Pēdējo reizi šis turnīrs norisinājās 2014.gadā, kad par čempioniem kļuva Salaspils jauktā komanda, šogad bronzas godalgas ieguva Salaspils junioru komanda "Salaspils Jr MIX".

Kā pavēstīja Salaspils frisbija klubā, turnīru jaunie salaspilieši sāka ar zaudējumu Ventspils komandai "Pandas (6:10). Turpinājumā "Salaspils Jr MIX" izcīnīja uzvaras pār Igaunijas komandām "Sexy Legs 2" (11:9) un "Ultimate Saku" (11:6). Svarīgākā grupas spēle bija pret Krievijas komandu "JuPiter", jo šīs spēles uzvarētāji saglabātu cerības uz medaļām.


Spēles sākumā vadībā izvirzīties spēja Salaspils jaunie censoņi, bet līdz laika beigām pieredzējušie krievi spēja atspēlēties un izvirzīties vadībā – 6:7. Nākamo uzbrukumu veiksmīgi realizēja "Salaspils Jr MIX", kam sekoja taktisks minūtes pārtraukums, kura mērķis bija atpūtināt komandas līderus pēdējā punkta aizsardzībai. Šis plāns nostrādāja lieliski, un salaspilieši spēja ne tikai veiksmīgi nospēlēt aizsardzībā, bet arī uzbrukumā – tika izcīnīta uzvara 8:7 un vieta pusfinālā.

Pusfinālā "Salaspils Jr MIX" piedzīvoja zaudējumu pret pieredzējušajiem Ogres frisbijistiem (7:15), kas pēcāk arī kļuva par turnīra čempioniem. Turklāt Ogres kluba sastāvā turnīrā piedalījās arī trīs "Salaspils WT" komandas spēlētāji (Reinis Otisons, Ģirts Betmanis un Igors Minovs) un divas "Salaspils FK" spēlētājas (Monta Poduma un Santa Možeika).

Mazajā finālā jau otro reizi "Salaspils Jr MIX" nācās mēroties spēkiem ar Ventspils "Pandām". Šoreiz spēli labāk iesāka mūsu salaspilieši, izvirzoties vadībā 2:0. Diemžēl līdz puslaika pārtraukumam ventspilnieki spēja pārņemt spēles gaitu un izvirzīties vadībā 5:7. Otro puslaiku komandas iesāka sīvi, līdz "Salaspils Jr MIX" spēja gūt trīs punktus pēc kārtas un atjaunot vadību spēlē – 10:9. Arī turpinājumā spēle ritēja Salaspils komandas zīmē, un salaspilieši izcīnīja vietu uz goda pjedestāla.

"Salaspils Jr MIX" sastāvā Pērnavā spēlēja Jānis Bernāns (kapteinis), Digna Maldere, Elizabete Putniņa, Evija Arste, Katrīna Ance Gasiņa, Santa Siņica, Violeta Latiņina, Artis Lapsiņš, Bruno Jurginsons, Didzis Malderis, Emīls Elksnītis, Ernests Vīlips, Gregors Matīss, Imants Ilgažs un Miks Sniķeris.