Drukāt šo lapu
22.06.2016 11:28

Garkalnes kausu konkūrā izcīnījis Aleksandrs Šakurovs ar zirgu Ispravņik

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes kausu konkūrā izcīnījis Aleksandrs Šakurovs ar zirgu Ispravņik Latvijas Jātnieku federācija

Jātnieku sporta kluba "Kriķi" rīkotajās Garkalnes novada un Pierīgas pašvaldību kausa izcīņas sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā galvenajā maršrutā uzvaru izcīnīja Aleksandrs Šakurovs ar zirgu Ispravņik.

Sacensības risinājās sešos maršrutos, un galvenais no tiem bija Garkalnes novada kausa izcīņa konkūrā ar 130 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku. Pamatdistanci bez soda punktiem veica četri sportiskie pāri un sacentās pārlēkšanā. Uzvaru izcīnīja Aleksandrs Šakurovs ar zirgu Ispravņik, kurš vienīgais arī otrajā distancē bija nekļūdīgs. Otrajā vietā mājiniece JSK "Kriķi" pārstāve Sintija Semeņkova ir Irwinds Wing , trešajā vietā Andis Vārna ar Cellstial (SK "Quattro") un ceturtajā vietā ropažniece Sabīne Siliņa ar Kalgari no Ķekavas novada jāšanas sporta kluba "Mežstrazdiņi".

"Bija labas sacensības, mājīga atmosfēra un viss labi noorganizēts. Maršruti nebija sarežģīti, un es cīnījos vairāk ar savu zirgu, nevis maršrutu. Ispravņik ir sarežģīts zirgs, tāpēc arī ļoti priecājos par to, ka pārlēkšanu veicām tīri, bet katru reizi jau par uzvaru ir prieks," Latvijas Jātnieku federācijas preses dienesta bilda Aleksandrs Šakurovs.

"Zirgu iegādājos pirms gada, taču nopietni ar to sāku strādāt kopš rudens, jo daudz piedalījos sacensībās, trenēju citus zirgus. Tagad strādājam kopā intensīvāk, ceru, ka sezonas beigās varēsim veikt arī augstākus maršrutus. Varbūt pat jūlija beigās mēģināsim startēt Pasaules kausa izcīņas Rīgas posmā "Grand Prix" maršrutā. Zirgs ir salīdzinoši jauns, tam ir desmit gadu, un sportiskā karjera vēl priekšā."

Pierīgas pašvaldību kausa izcīņa risinājās maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem, divās fāzēs. Uzvaru izcīnīja Andis Vārna ar Florentea no sporta kluba "Quattro". Otrajā vietā Jānis Rimeiks ar Roblesu (Kuldīgas "Montepals"), trešajā vietā Sabīne Siliņa ar Fantastu. Uzvaru Sabīnei izdevās izcīnīt jauno jātnieku sacensībās (115/120 cm), kurās divas nākamās vietas ieņēma JSK "Kriķi" pārstāve Sintija Semeņkova ar zirgiem Irwinds Wing un Clair de Lune.

Pārējos maršrutos uzvarēja Aleksandra Kalnozola ar Krīgeru no Mārupes novada z/s "Tīraines staļļi", Agris Seilis ar Geitu no Sējas novada z/s "Priežkalni" un Amanda Tartilova ar Čārliju no JSK "Princis".