Drukāt šo lapu
18.06.2016 14:29

Pierīgas pašvaldību darbinieku spēlēs uzvarējuši mājinieki baldonieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas pašvaldību darbinieku spēlēs uzvarējuši mājinieki baldonieši Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Gadskārtējās Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēlēs otro gadu pēc kārtas uzvarējusi Baldones komanda, kas šoreiz bija "laukuma saimnieku" statusā. Kopvērtējumā otrajā vietā ierindojās mārupieši un trešajā – Ķekavas novada pašvaldības darbinieki.

Ignorējot Baldones novada domes priekšsēdētājas Karinas Putniņas portālam "Apriņķis.lv" pa jokam pausto novēlējumu nebūt pirmajiem un nepalikt pēdējiem, Baldones pašvaldības darbinieki sporta spēļu summā guva gluži pārliecinošu uzvaru 14 Pierīgas novadu konkurencē. Baldonieši sasniedza labākos rezultātus automašīnas riepu mešanā un trijās stafetēs, kā arī trešo vietu orientēšanās sacensībās.

Desmit disciplīnu summā, skaitot iegūtās vietas, viņiem 45 punkti. Otro vietu ieguvusī Mārupes komanda savāca 62 punktus, bet trešās vietas ieguvēji ķekavieši – 64 punktus. Komandu kopvērtējumā labāko sešniekā sīvā cīņā vēl iekļuva Carnikavas (65 punkti), Ropažu un Babītes (pa 68) komandas. Tālākajās vietās ierindojās Mālpils (70), Saulkrastu (75), Ādažu (79), Stopiņu (82), Inčukalna (83), Olaines (84), Salaspils (97) un Krimuldas (109) pašvaldības.


Atsevišķās disciplīnās labāko trijniekos izdevās iekļūt teju visu komandu pārstāvjiem.

Volejbola turnīrā par uzvarētājiem kļuva mālpilieši, apsteidzot Ķekavas un Carnikavas vienības. Galda tenisa dubultspēļu turnīrā vislabāk veicās Līvai Grahoļskai un Rolandam Linejam no Stopiņu novada, Kristīnei Draveniecei un Ģirtam Lielmežam no Mālpils, kā arī Aijai Saknei un Mārim Keišam no Inčukalna pašvaldības.

Stafetē "Kristapa Porziņģa stilā" ar basketbola elementiem labāko rezultātu sasniedza mājinieki Jānis Kupčs, Edgars Brigmanis, Inga Kožarenoka un Inga Pipare, otrajā un trešajā vietā atstājot olainiešus un ķekaviešus. Riteņbraukšanas stafetē "Gandrīz Māris Štrombergs" veiklākie un ātrākie bija baldonieši J. Kupčs, E. Brigmanis, I. Pipare un Zanda Kārkliņa (Salaspilij otrā vieta, Babītei trešā).

Mājinieki J. Kupčs, E. Brigmanis, I. Pipare, I. Kožarenoka, Dace Pokšāne un Andris Mačs izrādījās labākie arī veiklības stafetē "Lielā balva" (labāko trijniekā arī Babītes un Olaines komandas). Toties futbola stafetē "Lionela Mesi pēdās" vislabāk veicās Ķekavas novada pārstāvjiem Aigaram Vītolam, Uģim Volosovskim, Anetei Mednei un Evitai Eglei (otrie salaspilieši, trešie inčukalnieši).

Loka šaušanas sacensībās "Drošā roka – vanaga acs" trāpīgākie izrādījās ropažnieki Ingrīda Amantova, Nauris Bērziņš, Ilvars Ieviņš un Solvita Zvilna, kuri apsteidza Ādažu un Saulkrastu kvartetus. Savukārt orientēšanās spēlē "Neapmaldies Baldonē!" kontrolpunktu meklēšana vislabāk sekmējās carnikaviešiem Lienei Ozoliņai un Rolandam Laveiķim – aiz viņiem mārupieši Ilze Krēmere un Jānis Lagzdkalns, kā arī baldonieši Zanda Kārkliņa un Andris Tauvens.

Riepu mešanas sacensībās "Glābšanas riņķis manai komandai", kurās izcēlās vairāki Latvijas mērogā pazīstami vieglatlēti, summā pirmo vietu izcīnīja Inga Kožarenoka un Andris Mačs no Baldones, otro – Gita Getaute-Šveicare un Ainārs Vaičulens no Stopiņiem, trešo – Vaira Kumermane un Mārtiņš Ansonskis no Ķekavas. Individuāli tālākie raidījumi likumsakarīgi padevās vesera metējiem V. Kumermanei (15,80 metri) un A. Vaičulenam (20,00 m).

Visbeidzot priekšsēdētāju cīņās "Veiklais makšķernieks" pie loma visātrāk izdevās tikt Mārupes mēram Mārtiņam Bojāram, Inčukalna novada domes priekšsēdētājam Aivaram Nalivaiko un Stopiņu novada domes priekšsēdētāja vietniecei Vitai Paulānei. Turpat aiz laureātu trio palika Māris Sprindžuks no Ādažiem, sporta spēļu saimniece Karina Putniņa un Saulkrastu mērs Ervīns Grāvītis.

Iepriekš:

Pierīgas pašvaldības tiekas novadu vasaras sporta spēlēs

FOTO: Pierīgas pašvaldību darbinieki sporto Baldonē