Drukāt šo lapu
17.06.2016 19:54

Pierīgas pašvaldības tiekas novadu vasaras sporta spēlēs

Autors  Jana Babre-Laime
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto no Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēļu atklāšanas ceremonijas Foto no Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēļu atklāšanas ceremonijas Einārs Binders

Piektdien Baldonē norisinājās Pierīgas novadu pašvaldību vasaras sporta spēles, kurām kopumā bija reģistrējušās 14 komandas. Novadu pašvaldību darbinieki sacentās tādās disciplīnās kā loka šaušana, volejbols, riepas mešana, stafetes ar basketbola un riteņbraukšanas elementiem. Īpaši tika gaidītas novadu pašvaldību priekšēdētāju sacensības ar makšķerēšanas elementiem.

FOTO: Pierīgas pašvaldību darbinieki sporto Baldonē

Pierīgas pašvaldību darbinieku spēlēs uzvarējuši mājinieki baldonieši

Spēļu laikā uzrunātie dalībnieki vienbalsīgi atzina – Baldonē valda lieliska atmosfēra un veselīgas sportiskas konkurences gars. Cilvēki ir draudzīgi, un komandas uzmundrina un atbalsta cita citu.


Baldones domes vadītāja Karina Putniņa stāsta, ka gatavošanās pasākumam sākusies jau janvārī, kad darba grupa sanākusi kopā, lai plānotu iespējamos sporta veidus. Mērķis bijis piedāvāt dalībniekiem tādas disciplīnas, kurās iespējams parādīt ne tikai savu sportisko veiklību, bet lai cilvēki vienkārši gūtu prieku no tā, mazliet paskatoties uz šīm sacensībām ar humoru. Putniņas kundze norāda – būtiska ir ne tikai komandu vēlme uzvarēt, bet arī jautrība un atraktivitāte. Disciplīnām doti arī interesanti nosaukumi, piemēram, loka šaušanas sacensības nodēvētas par "Ērgļa aci". Turklāt padomāts arī par sacensību vietas vizuālo noformējumu.

Domes vadītāja norāda, ka Baldones pašvaldības iestādēs esot daudz sportot gribētāju, komandas izveidošana grūtības nav radījusi. "Mūsu uzstādījums ir nebūt pirmajiem un nebūt arī pēdējiem. Pagājušajā gadā komanda mani nepaklausīja un uzvarēja, tagad spēles notiek pie mums," smaidot stāsta K. Putniņa.

Mālpils novada domes deputāts un sporta kompleksa vadītājs Valts Mihelsons spēlēs piedalās jau septīto reizi. Arī Mālpils savulaik organizējusi šo pasākumu. Mihelsona kungs priecājas par sportisko garu un pozitīvo atmosfēru, kas valda Baldonē. Šogad Mālpils novadu pārstāv 17 sportisti, pārstāvētas tiek visas disciplīnas. Turklāt sportistu skaits esot pietiekams, lai vieniem un tiem pašiem cilvēkiem nebūtu jāskraida no vienas disciplīnas uz otru. Dalībnieku vecums svārstas amplitūdā no 18 līdz 64 gadiem.

Valts Mihelsons stāsta, ka nav bijušas problēmas ar komandas nokomplektēšanu, jo Mālpils novada domē valdot sportisks gars – neesot nācies kādu īpaši pierunāt. Atstumts netiekot neviens, galvenā ir vēlme darboties! "Pašvaldībā strādājošie vēlas piedalīties šajā pasākumā, jo tā ir iespēja aktīvi izkustēties, iepazīties ar cilvēkiem, atslēgties no ikdienas darbiem un izklaidēties," atklāj V. Mihelsons.

Mālpils komandas galvenā motivācija ir piedalīties sporta spēlēs, bet neaizmirst, ka ir iespējams sasniegt arī labus rezultātus un uzvarēt, smejoties piebilst domes deputāts.

Salaspils pašvaldības komandas pārstāve Anna Kavase startē loka šaušanā un galda tenisā. Ikdienā Anna ir domes deputāte un bērnudārza vadītāja. Kundze stāsta, ka sports viņai esot asinīs, savulaik pabeigta arī Sporta akadēmija, aktīvi spēlēta dambrete. Piedalīšanās pašvaldību sporta spēlēs Annai bijis loģisks solis, arī ikdienā tiekot piekopts aktīvs dzīvesveids.

Arī Salaspils novadam neesot bijušas problēmas ar komandas sapulcināšanu, kopumā spēlēs startē 17 dalībnieku. Kavases kundze smejoties teic, ka atmosfēra Baldonē esot brīnišķīga – to nevarot teikt par veterānu dambretes mačiem, kur cits citam atspēlējoties par zaudējumiem jaunībā. "Domāju, ikviens jūtas pieņemts un komandas atbalsta viena otru, jūtams arī azarts, bet visi ir draudzīgi."

Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Juris Salmiņš norāda, ka komandas mērķis ir piedalīties sporta spēlēs, jo tas saliedē un vieno pašvaldības darbiniekus, liek iestāties vienam par otru, palīdzēt, galu gala – sportošana un izkustēšanās nākot par labu veselībai. Protams, tas nenozīmē, ka dalībnieki nevēlas uzvarēt, bet tas neesot primārais. Pats Salmiņa kungs ir vecākais dalībnieks komandā, bet tas viņam neliedz pilnvērtīgi startēt un pārstāvēt savu novadu. Krimuldas domes vadītājs piebilst – neviens, kurš izrādījis vēlmi šajā pasākumā pārstāvēt novadu, nav ticis atstumts vai noraidīts, pat ja nevar uzrādīt augstus sasniegumus kādā disciplīnā.

Baldones pašvaldību pārstāvēja 14 dalībnieki. Novada domes iepirkumu daļas speciāliste Dace Pokšāne stāsta, ka mājās startēt esot īpaši patīkami. Šīs Dacei ir trešās novadu sporta spēles, bet pirmo reizi rīkotāju godā. Vaicāta par motivāciju piedalīties šajā pasākumā Dace atbild: "Man kā pašvaldības darbiniekam ir gods būt daļai no šīm sporta spēlēm un pārstāvēt savu novadu." Turklāt mūsdienās sabiedrībā un medijos redzam un dzirdam tik daudz negāciju, tāpēc šis pasākums esot kā atelpas brīdis.