Drukāt šo lapu
01.07.2016 17:14

Valmierā atklāj Latvijas Olimpiādi; Pierīgas novadu sportistiem jau pirmās medaļas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Valmierā atklāj Latvijas Olimpiādi; Pierīgas novadu sportistiem jau pirmās medaļas Valmieras pilsētas pašvaldība

Piektdien Valmierā atklāj Latvijas IV Olimpiādi, kas risināsies trīs dienas un kurā piedalīsies visu Pierīgas novadu sportisti. Visvairāk dalībnieku (76) pieteikti no Ķekavas novada, liecina rīkotāju apkopotā informācija. Kopumā Latvijas Olimpiādē piedalīsies ap 4000 sportistu no 94 pašvaldību komandām.

Pierīgas novadu otra lielākā delegācija plānota Siguldas novadam, ko sacensībās pārstāvēs 63 sportisti. Babītes novadu Olimpiādē pārstāvēs 45 sportisti, Mārupi – 43, Salaspili – 40, Garkalni un Olaini – pa 38, Carnikavu – 36, Ādažus – 31, Ikšķili – 30, Inčukalnu – 27, Baldoni – 28, Stopiņus – 24. Mazākas delegācijas plānotas Mālpils (18), Saulkrastu (14), Krimuldas (12), Ropažu (7) un Sējas (6) novadiem. Pierīgas sportisti piedalīsies gan individuālajās sacensībās, gan komandu sporta veidos – futbolā, volejbolā, handbolā, regbijā un florbolā.

Latvijas IV Olimpiādes programmā iekļauti 26 olimpiskie sporta veidi, divi neolimpiskie sporta veidi – florbols un orientēšanās, kā arī viens paraugdemonstrējumu sporta veids – šahs. Galvenā Olimpiādes mājvieta ir Valmiera, taču sacensības notiks arī citās Latvijas pilsētās – Cēsīs, Jūrmalā, Rūjienā, Limbažos, Alojā, Rīgā, Valkā, kā arī Kocēnu novadā.

Sacensību pirmajā dienā jau tika sadalīti vairāki medaļu komplekti, un divas godalgas izcīnīja arī Pierīgas novadu pārstāvji. 5000 metru skrējienā vīriem otro vietu izcīnīja mārupietis Dmitrijs Serjogins, kurš finišēja pēc 14 minūtēm un 23,80 sekundēm un uzvarētājam ventspilniekam Reinim Hartmanim zaudēja nieka nepilnu sekundi.

Sudraba medaļu izcīnīja arī Lāsma Ozola no Ikšķiles novada, kura finišēja otrā kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensībās 25 km distancē dāmām. Pēc distancē pavadītas pusotras stundas viņa no uzvarētājas rīdzinieces Leldes Ardavas atpalika par minūti un 51 sekundi.

Sākušies arī sporta spēļu turnīri. No Pierīgas novadu komandām pagaidām vislabāk veicies Ķekavas florbolistēm, kuras ar 15:2 sagrāva Tukuma novadu, ar 4:2 pārspēja Rīgas pilsētu, savā grupā ieņēma pirmo vietu un kvalificējās pusfinālam.

Futbola turnīrā vīriem Babītes novada komanda pirmajā kārtā piekāpās mājiniekiem valmieriešiem 2:4 un turpinās cīņu par 5.-8. vietu. Pa zaudējumam arī abām Pierīgas dāmu handbola vienībām – salaspilietes ar 19:26 piekāpās jēkabpilietēm, bet Latvijas čempiones Stopiņu novada handbolistes pēdējās piecās minūtēs nenosargāja triju vārtu pārsvaru un zaudēja dobelniecēm 19:21.

Olimpiādes atklāšanas ceremonija, ko būs iespējams vērot arī LTV1 tiešraidē un kurā dalību apstiprinājis Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Ministru prezidents Māris Kučinskis, notiks piektdien plkst. 21.15 Jāņa Daliņa stadionā.

Latvijas IV Olimpiādei ir izvēlēts sauklis "Iedvesmo Latviju! Piedalies, uzvari!", kas radīts ar mērķi vienot sportistus kopējiem sporta svētkiem, veicināt patriotismu, pārsteigt ar sportisko sniegumu, iedvesmot un motivēt citam citu, kā arī mudināt Latviju, tās iedzīvotājus justies lepniem par saviem sportistiem un viņu sasniegumiem.