Drukāt šo lapu
15.06.2016 14:47

Sestdien Olainē spēkavīri demonstrēs muskuļus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sestdien Olainē spēkavīri demonstrēs muskuļus publicitātes

18. jūnijā no plkst. 14.00 Olaines 1. vidusskolas sporta stadionā risināsies Spēkavīru čempionu līgas Latvijas posms, kurā piedalīsies astoņu valstu pārstāvji. Divpadsmit dalībnieku vidū būs arī četri mūsu pašu spēkavīri – Agra Kazeļņika audzēkņi pieredzējušais Dainis Zāģeris un Aivars Šmaukstelis, kā arī Ivars Grahoļskis un Edgars Andersons.

Kā vēsta rīkotāji, dalībnieku sastāvs startam šajās sacensībās ir gana spēcīgs par spīti tam, ka paši labākie Spēkavīru čempionu līgas atlēti diemžēl šoreiz nestartēs gūto traumu dēļ. Prestižo sacensību Latvijas posma cīņas laukumā skatītāji varēs vērot tādus sportistus kā Vids Blekaitis no Lietuvas, Lauri Nami no Igaunijas, Sebastians Kureks no Polijas, Bjerns Solvangs no Norvēģijas, Andreass Altamns no Vācijas un citus.


Latvijas posmā iekļautie vingrinājumi ir grūti. Pirmais no tiem pie Olaines 1. vidusskolas sporta stadiona ieejas – 22 tonnas smagas automašīnas vilkšana aizjūgā. Otrā disciplīna – vikinga prese, kuras svars 175 kilogrami. Pēc tam dalībniekiem nāksies stāties pretī "spēka trepēm", kurā pa sešiem pakāpieniem jāuznes 225, 250 un 275 smagus svarus.

Spēkavīriem būs arī 4,20 metrus augstai latiņai jāmet pāri divas 20, 22, 24 kg mucas un viena 26 un 28 kg muca, kā arī jāveic stafete – divu 130 kg smagu riepu un divu 100 kg smagu mucu nešana no viena punkta uz otru 20 metrus gara distancē. Sacensību noslēgumā paredzēta 380 kilogramu smaguma vilkšana uz rokām no zemes.

Spēkavīru sporta čempionāts "Strongman Champions League" ir starptautiskas spēkavīru sacensības, kurās pasaules līmeņa atlēti sezonas garumā sacenšas par uzvarētāja kausu un titulu, kā arī uzstāda jaunus rekordus. Ik gadu sacensības tiek rīkotas aptuveni 15 posmos, un katrs no tiem tiek organizēts citā pasaules valstī.