Drukāt šo lapu
09.06.2016 16:49

Olaines futbolistes saņēmušas FIFA dāvāto futbola ekipējumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines futbolistes saņēmušas FIFA dāvāto futbola ekipējumu Latvijas Futbola federācija

Ceturtdien īpašā pasākumā deviņi Latvijas deviņi futbola klubi, arī Apvienotās futbola akadēmijas (AFA) "Olaine" komanda, saņēma Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) sarūpēto un Latvijas Futbola federācijas (LFF) nodrošināto ekipējumu.

Futbola ekipējums klubiem tiek nodrošināts FIFA sieviešu futbola atbalsta programmas ietvaros. LFF preses dienestā atgādināja, ka pērn pie dāvinājuma tika pieci Sieviešu Futbola līgas jeb valsts vadošā sieviešu futbola turnīra klubi, bet šogad to saņēma deviņas komandas, kas spēlē Latvijas otrajā spēcīgākajā sieviešu futbola turnīrā – pirmajā līgā.

FIFA sadarbībā ar sporta preču ražotāju "adidas" komandu spēlētājām dāvāja pilnu ekipējumu – kreklus, šortus, futbola apavus, kājsargus un vārtsargu cimdus. Tāpat komandas dāvinājumā saņēma futbola bumbas. Ekipējums primāri ir paredzēts komandu treniņprocesa kvalitātes uzlabošanai, tomēr vajadzības gadījumā komandas dāvāto ekipējumu var izmantot arī oficiālo spēļu laikā.

"Šis ekipējums futbolistēm palīdzēs ne tikai labi izskatīties un justies, bet arī attīstīties un gūt jaunus panākumus. Ja augs meiteņu meistarība, augs arī visa Latvijas sieviešu futbola un nacionālās izlases līmenis," pārliecību pauda Latvijas nacionālās dāmu futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss.

"Sieviešu pirmās līgas čempionāts mūsu hierarhijā ir ļoti svarīga sastāvdaļa, jo tajā pulcējas liels skaits meiteņu vecumā no 15 gadiem, kuras sāk pāriet uz lielo 11:11 futbolu. Tā ir platforma viņu izaugsmei. Novēlu klubiem un futbolistēm turpināt iesākto, rūpējoties par savu un apkārtējo cilvēku izaugsmi."

"Sieviešu futbols ir ļoti jaudīgs sporta veids, kurā pēdējos desmit gados gan starptautiskā, gan vietējā līmenī ir ieguldīts ļoti liels darbs. Tas ļoti jūtami attīstās arī Latvijā, kur pēdējos trīs gados ļoti labi redzam gan komandu, gan meiteņu pieplūdumu. Tas ir pieejams gandrīz katrā Latvijas pilsētā. LFF mērķis ir sieviešu futbolu pacelt arvien augstākā līmenī," preses konferencē izteicās LFF Sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina.

"Sieviešu futbols ir vairāk nekā tikai spēle – tas ir dzīves stils un sirdslieta. Ceru, ka iegūtais inventārs klubiem atvieglos ikdienas darbu, lai visi to pūliņi tiktu virzīti uz vienu mērķi – padarīt sieviešu futbolu par sporta veidu numur viens Latvijā gan meitenēm, gan sievietēm."

FIFA atbalsta programmu valstu nacionālajiem sieviešu futbola čempionātiem ieviesa 2012. gadā. Tās galvenais mērķis ir palīdzēt FIFA biedriem sieviešu sacensību rīkošanā, attīstīšanā un stiprināšanā.