Drukāt šo lapu
09.06.2016 15:38

Siguldas novadu Latvijas IV Olimpiādē pārstāvēs 63 sportisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jekaterina Romanova Jekaterina Romanova Siguldas badmintona klubs

Latvijas IV Olimpiādē, kas no 1. līdz 3. jūlijam notiks Valmierā, Siguldas novadu pārstāvēs 63 sportisti 13 sporta veidos – badmintonā, vieglatlētikā, orientēšanās sportā, triatlonā, loka šaušanā, pludmales volejbolā, regbijā, riteņbraukšanā, golfā, stenda šaušanā, airēšanas slalomā, tenisā un arī paraugdemonstrējumu sporta veidā šahā.

Jau zināms, ka Siguldas novada karogu Olimpiādes atklāšanas ceremonijā 1. jūlijā nesīs badmintoniste Jekaterina Romanova – daudzkārtēja Latvijas junioru čempione, Latvijas vicečempione sieviešu vienspēlēs un dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs, Latvijas izlases dalībniece, vēsta Siguldas novada pašvaldība.

Latvijas IV Olimpiāde ir valsts mēroga sporta pasākums, kurā 26 olimpiskajos sporta veidos, divos neolimpiskajos sporta veidos un šaha paraugdemonstrējumos sacentīsies 94 pašvaldību komandas ar aptuveni 4000 dalībnieku.

2015. gadā Siguldā notiekošajā Latvijas III ziemas Olimpiādē Siguldas novada komanda medaļu kopvērtējumā izcīnīja 1. vietu, bet iepriekšējā Latvijas III vasaras Olimpiādē, kas notika 2012. gadā Liepājā, Siguldas novads Latvijas kopvērtējumā ieguva 25. vietu ar vienu zelta, četrām sudraba un trīs bronzas medaļām.