07.06.2016 12:30

FOTO: Uz velosipēdiem gan mazuļi, gan profesionāļi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Uz velosipēdiem gan mazuļi, gan profesionāļi Baltijasmaratoni.lv un Salaspils sporta nams

Nedēļas nogalē riteņbraukšanas pasākumi notika ne vien Siguldā, kur risinājās cīņas par Eiropas MTB čempionāta godalgām, bet – lokālākā mērogā – arī Jūrmalā un Salaspilī. Mitējoties svelmainajam karstumam, kūrortpilsētā tika aizvadīts tradicionālais Jūrmalas velomaratons, bet Salaspilī – Zīriņu pavasara velokross.

Pēc rīkotāju aplēsēm, šogad Jūrmalas velomaratonā sasniegts dalībnieku rekordskaits, turklāt īpašu popularitāti iemantojušas Ģimenes un Tautas distances, kur svarīgākas par sportiskajiem rezultātiem ir kopīgas sportiskas aktivitātes.


"Skandi Motors" 40 kilometru Tautas distancē dubultuzvaru svinēja brāļi Kārlis un Mārtiņš Jirgensoni no "Fans AP-Print" komandas – finišā abus šķīra 18 sekundes. Trešajā vietā ierindojās Edvīns Reinholds, bet labākā starp daiļā dzimuma pārstāvēm bija Anastasija Krūmiņa no "3Veloplus" komandas.

Savukārt "Turkish Airlines" 87 km Sporta distancē individuāli pirmās trīs vietas ieguva Krists Neilands ("Axeon Hagens Berman"), Matīss Riekstiņš ("Rietumu-Delfin") un lietuvietis Sauļus Janeļūns, bet dāmām pirmā bija Jeļena Aleksandrova ("Veloclub"). Savukārt komandu sacensībās, vērtējot četrus labākos rezultātus, uzvaru izcīnīja "Rietumu-Delfin" braucēji.

Salaspilī, Silavā, Zīriņu pavasara velokrosā piedalījās nepilni divi simti mazāku un lielāku riteņbraucēju, taču lielākā uzmanība tika veltīta jaunākajiem dalībniekiem, kuri noskaidroja uzvarētājus septiņās vecuma grupās, informē rīkotāji.

"Dip Dap" grupā labākie izrādījās Elza Kaļverša un Artis Kuzmins, M3/Z3 grupā – Nora Amoliņa un Marks Švalkovskis, M5/Z5 grupā – Jeļizaveta Petrova un Oskars Štrauhmanis, M7/Z7 grupā – Justīne Plukse un Kristers Štrauhmanis, M9/Z9 grupā – Amanda Reilija Zariņa un Alfs Vilcāns, M11/Z11 grupā – Viktorija Ziediņa un Emīls Zālītis un M13/Z13 grupā – Ance Gasiņa un Armands Kadišs. Pieaugušajiem pirmās vietas ieguva Karlīna Gasiņa un Sergejs Rubins.