Drukāt šo lapu
03.06.2016 16:33

Sigulda gatava pasaules līmeņa kalnu riteņbraukšanas svētkiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sigulda gatava pasaules līmeņa kalnu riteņbraukšanas svētkiem publicitātes

Svētdien, 5. jūnijā, Sigulda uzņems Eiropas kalnu riteņbraukšanas (MTB) čempionātu, kurā būs līdz šim Baltijā neredzēti spēcīgs kalnu riteņbraucēju sastāvs. Dalībai pieteikušies gan Eiropas, gan pasaules čempionu titulu ieguvēji, bet kopumā startēs 20 valstu kalnu riteņbraucēji.

Eiropas MTB čempionātā vīrieši brauks trīs apļus (103 km), bet dāmām distance būs 80 km (divi apļi). Eiropas čempionāta distance šoreiz būs arī SEB MTB maratona trešā posma "Toyota Hybrid" distance, bet pēc Eiropas čempionāta trasē dosies SEB MTB sacensību "Virši-A" distances un "Mammadaba" Veselības brauciena dalībnieki.


"Priecē, ka laika apstākļi solās būt labi un riteņbraukšanai ļoti piemēroti. Bija ļoti grūti visu sarīkot, bet vēl jau nav nekas beidzies, jo darbi turpinās. Runājot par sportisko pusi, tāda ranga sportisti Baltijā līdz šim nav braukuši, tāpēc var droši teikt, ka daudzajiem kalnu riteņbraukšanas entuziastiem šis būs īsts saldais ēdiens," prognozē Eiropas MTB čempionāta direktors Igo Japiņš.

"Sarakstā ir gan divkārtējie pasaules čempioni, Eiropas čempionāta medaļnieki, tāpēc līdzjutējiem būs ko vērot. Pasaules zvaigznēm konkurenci izrādīs arī 80 pašmāju braucēji."

Uģis Mitrevics, Siguldas novada domes priekšsēdētājs un aktīvs MTB braucējs: "Sacensības solās būt ļoti interesantas. Jau minēts, ka būs pasaules MTB zvaigznes, bet braucējiem Siguldas trase būs liels izaicinājums. Pērn Vācijā piedalījos Eiropas čempionātā, kur kāpumos kopā veikti kādi 2000 metri. Bet godīgi teikšu, Siguldas aptuveni 1800 metri kāpumos ir daudz grūtāki, jo būs jāpievārē kādi 22 Gaujas senlejas kalni. Un mums šie kāpumi būs daudz stāvāki!

Intrigu sacensībām dos arī braukšana ikdienā slēgtās vietās kā Bobsleja un kamaniņu trase, kalnu slēpošanas trase, būs jābrauc cauri pilij, Livonijas pilij, būs iespēja braukt gar Karātavu kalniņu. Trasē ir daudz nianšu, tāpēc tā ir ļoti interesanta. Latvija var būt gandarīt par doto uzticību, tāpēc atliek sportistiem tikai apliecināt mājinieku priekšrocības. Beidzot Sigulda sevi apliecinās kā kalnainākais apvidus, un varēs kārtīgi pārliecināties par to, kā sportisti pievārē šos kāpumus Gaujas senlejā."

Sacensībās piedalīsies arī profesionālais šosejas riteņbraucējs carnikavietis Toms Skujiņš: "MTB maratoni nav vairs manas iecienītākās sacensības, bet cenšos 1–2 reizi gadā izbraukt. Šoreiz man komanda deva atļauju un izmantošu iespēju mājās piedalīties Eiropas MTB čempionātā. Trase būs aizraujoša, jo iespēja izpausties gan tehniskajiem braucējiem, gan ne tik tehniskajiem. Prognozēju, ka izmaiņas līderu pulkā varētu būt ik pēc kādiem 20 kilometriem. Noteikti, ka kalnu pārvarēšana būs liels izaicinājums visiem, jo to jau pārbaudīju. Man gan nav šīs sezonas svarīgākās sacensībās, tāpēc sev neesmu izvirzījis konkrētu mērķi, bet centīšos nepievilt mājiniekus."

Eiropas MTB čempionātu Siguldā tiešraidē translēs mobilā lietotne "LMT Straume". Tiešraides sākums svētdien, 5. jūnijā, pulksten 9.15.

Iepriekš:

Riteņbraukšanas sacensību laikā svētdien Siguldā būs noteikti satiksmes ierobežojumi