Drukāt šo lapu
21.04.2016 11:09

Siguldas orientieristiem Skolu kausā divas individuālās uzvaras un divas vietas labāko sešniekā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas orientieristiem Skolu kausā divas individuālās uzvaras un divas vietas labāko sešniekā Ziemeļvidzemes orientēšanās centrs

Ar 89 mācību iestāžu komandu piedalīšanos Siguldā aizvadītas lielākās jaunatnes orientēšanās sacensības Latvijā – Skolu kauss. Dalībnieku vidū bija arī desmit Pierīgas skolu audzēkņi, no kuriem vislabāk veicās mājiniekiem siguldiešiem.

Katru skolu varēja pārstāvēt neierobežots orientieristu skaits, taču komandu kopvērtējumā ņēma vērā kvalifikācijas sacensībās uzrādītos trīs labāko dalībnieku rezultātus, turklāt vismaz vienai no šiem trim bija jābūt meitenei.


Pēc diezgan sarežģītas sistēmas sarēķinot vairāk nekā 600 dalībnieku rezultātus, izrādījās, ka lielākos panākumus bija guvuši Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas (2925 punkti), Valmieras Viestura vidusskolas (2898 p.) un Smiltenes Trīs pakalnu sākumskolas (2861 p.) orientieristi. Bet turpat aiz viņiem ierindojās mājinieki – ceturto vietu ieņēma Siguldas Valsts ģimnāzija (2831 p.) un sesto – Siguldas pilsētas vidusskola (2725 p.).

20. vietā Skolu kausa kopvērtējumā ierindojās Saulkrastu vidusskola, 31.Carnikavas pamatskola, 33. Ādažu vidusskola, 55. Zvejniekciema vidusskola, 59. Ķekavas vidusskola, 68. Baložu vidusskola, 78. Olaines 1. vidusskola un 79. vietā Sējas pamatskola.

Pēc labāko komandu noskaidrošanas pa 12 veiksmīgākajiem sportistiem katrā no četrām vecuma grupām turpināja cīņas par individuālajām uzvarām, bet pārējiem, tāpat kā jebkuram interesentam, bija iespēja piedalīties Latvijas Zaļā punkta rīkotajā "Stikla skrējienā" – meklējot kontrolpunktus un fotografējoties pie stikla šķirošanas konteineriem Siguldas pilsētā. Sacensībās, kurās piedalījās 75 komandas un 280 dalībnieki, galveno balvu no veikala "Rimi" – dāvanu karti 100 eiro vērtībā – izlozes kārtībā ieguva komanda "Bulciņas" no Rīgas Centra humanitārās vidusskolas.

Savukārt Skolu kausa pusfināla un fināla sacensības – atšķirībā no kvalifikācijas – notika ar kopēju startu, dalībniekiem cīnoties plecu pie pleca. Divās grupās nepārspētas palika "laukuma saimnieces" – S2 grupā (2000./01. g.dz.) pirmo vietu izcīnīja Magda Cigle no Siguldas Valsts ģimnāzijas, bet S3 grupā (2002./03. g.dz.) Kristīne Brunere no Siguldas pilsētas vidusskolas. Savas tuvākās konkurentes viņas abas apsteidza par sešām sekundēm.

Vecākajā V1 grupā jauniešiem (1997./99. g.dz.) trešo vietu finālā izcīnīja Kristaps Bruners no Siguldas Valsts ģimnāzijas, bet Saulkrastu vidusskolas pārstāvis Uldis Upītis, uzvarējis pusfinālā, finālā palika bez ieskaites. No Pierīgas skolu audzēkņiem starp sešiem finālistiem vēl iekļuva Nils Ciglis no Siguldas pilsētas vidusskolas – viņam piektā vieta V3 grupā.

Pārējās grupās par uzvarētājiem kļuva Vilma Alberinga no Valmieras Viestura vidusskolas (S1), Elīza Madsena no Ērgļu vidusskolas (S4), Endijs Titomers no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas (V1), Edijs Dzalbs no Stalbes vidusskolas (V2), Kārlis Stradiņš no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas (V3) un Renārs Kļaviņš no Grundzāles pamatskolas (V4).

Vairāk attēlu skatīt šeit.