Drukāt šo lapu
17.03.2015 12:50

Slēpošanas sacensību seriāli Siguldā beigušies, slēpošana vēl turpinās

Autors  Ieva Karlsberga
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā noslēgusies distanču slēpošanas sezona – aizvadīts "Ziemas Siguldas apļu 2015" pēdējais posms un noslēdzies "S! – FISCHER Ziemas skolēnu čempionāts".

Siguldas ziemas apļu slēpojums tika rīkots pirmo gadu, un tas norisinājās piecos posmos. Slēpojumos startēja vairāk nekā 200 dalībnieku 12 vecuma grupās, fiksējot pilnos noslēpotos apļus vecuma grupas noteiktajā laika limitā, kas bija no 10 minūtēm jaunākajām grupām līdz vienai stundai vecākajām. Lai noteiktu uzvarētājus, tika vērtēti katra dalībnieka četri labākie no pieciem slēpojuma posmiem.

Kopvērtējumā četru labāko posmu summā, katrā slēpojot stundu, visvairāk – 68 – apļus veica carnikavietis Juris Ģērmanis (V40 vecuma grupa), bet kopumā piecos posmos visvairāk jeb 75 apļus noslēpoja Raivis Ančs (V40). Savukārt daiļā dzimuma pārstāvju kopvērtējumā, katrā posmā slēpojot pa stundai, divas jaunietes Paula Bergfelde (S16) un Anna Konovalova (S18) četros posmos katra veica 51 apli, bet visā slēpojumā – 62.

Dalība šajā slēpojumā bija bez maksas, un katras grupas labākie balvā saņēma īpašās Siguldas novada pašvaldības balvas.

Piektdien pie balvām tika arī Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra un Siguldas Sporta skolas sadarbībā ar zīmolu "Fischer" rīkoto sacensību uzvarētāji. "S! – FISCHER Ziemas skolēnu čempionāts" noritēja četros posmos, un tajā piedalījās 25 vispārizglītojošo skolu komandas.

Skolu kopvērtējumā pirmo vietu un dāvanu karti 1000 eiro apmērā "Fischer" slēpošanas inventāra iegādei ieguva Madonas pilsētas 1. vidusskola. Otrās un trešās vietas ieguvējas – Madonas Valsts ģimnāzija un Siguldas pilsētas vidusskola – saņēma 10 dažādas balvas no "Fischer".

Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centra vadītājs un čempionāta idejas autors Jānis Lazdāns pastāstīja, ka šāda veida sacensības Latvijā noritēja pirmo reizi.

"Līdz šim Latvijas vispārizglītojošajām skolām bija tikai viena iespēja sacensties distanču slēpošanā – tā bija Jaunatnes ziemas olimpiāde. Tāpēc īpašs gandarījums, ka skolām devām vēl vienu iespēju mēroties spēkiem un cīnīties par vērtīgām balvām, ko atzinīgi novērtēja arī pašas skolas," atzina J. Lazdāns un piebilda, ka arī jaunajiem slēpotājiem šīs sacensības ļoti patikušas, jo bērni saviem skolotājiem jau vaicājuši, kad būs nākamais posms.

"Ņemot vērā lielo interesi, zīmola "Fischer" pārstāvji apbalvošanas ceremonijā pavēstīja, ka sacensības notiks arī nākamgad un viņu galvenā balva būs 1500 eiro slēpošanas inventāra iegādei," pauda J. Lazdāns. Viņš arī atzīmēja, ka lielu atbalstu sniedza sacensību atbalstītāji – zemnieku saimniecība "Pīlādži", uzņēmumi "Siguldas maiznieks", "KG Latvija" un aktīvās atpūtas parks "Rāmkalni".

Lai gan aktīvā slēpošanas sezona noslēgusies, Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā joprojām var slēpot. "Trase būs atvērta vēl nedēļu, vismaz līdz svētdienai," sacīja J. Lazdāns, norādot, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu šogad trasi apmeklējuši krietni vien vairāk cilvēku nekā pērn, un tas nozīmē, ka trase ir cerības attaisnojusi.