Drukāt šo lapu
25.02.2015 10:59

Carnikavā ar naudas balvām sveic novada labākos sportistus

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavā ar naudas balvām sveic novada labākos sportistus www.carnikava.lv

Pasākuma "Carnikavas sporta laureāts 2014" laikā ar naudas balvām apbalvoti aizvadītā gada 50 veiksmīgākie novada sportisti, kā arī deviņi treneri. Kopējais balvu fonds, ko Carnikavas novada pašvaldība piešķīra par sasniegumiem sportā, ir 12 096 eiro.

Visvairāk sportistu, kuri ar labiem panākumiem aizvadītajā gadā startēja Latvijas un Eiropas čempionātos, pārstāv cīņas sporta veidus – džudo un sambo, informēja Carnikavas sporta centrā. Naudas balvas un pateicības rakstus no Carnikavas novada domes priekšsēdētājas Daigas Jurēvicas pavisam saņēma 13 cīņas sporta veidu pārstāvji. Īpašu paldies domes priekšsēdētāja teica šo sportistu trenerim Leonīdam Kuzņecovam, kurš šogad saņēma balvu par mūža ieguldījumu sportā.

Vislielāko prēmiju par uzvaru pasaules čempionātā vindsērfingā 2014. gadā Azoru salās saņēma carnikavietis Raimonds Zelčs. Tāpat Carnikavas vārdu tālu pasaulē 2014. gadā nesa Baiba Smila, kura Brazīlijā pasaules veterānu čempionātā orientēšanās sportā izcīnīja pirmo vietu. Par otro vietu pasaules BMX čempionātā Carnikavas pašvaldība pateicās arī septiņus gadus vecajam Kristeram Apelam, bet par debiju pasaules čempionātā riteņbraukšanā elites klasē balvu saņēma carnikavietis Toms Skujiņš.

Pagājušā gada nogalē Carnikavā notika Pasaules kauss kamanu suņu sacensībās, kurās Sabīne Lūkina izcīnīja trešo vietu, bet Ingūna Brūvere – sesto vietu. Šīs sacensības pierādīja, ka carnikavieši ir ne tikai labi sportisti, bet arī to, ka Carnikava ir gatava veiksmīgi noorganizēt šāda līmeņa sacensības.

Tradicionāli naudas balvas par labiem sasniegumiem Latvijas, Baltijas un Eiropas sacensībās saņēma Carnikavas orientieristi, kērlingisti, slēpotāji, vieglatlēti un, protams, petanka spēlētāji – Miglānu ģimene.

Jau trešo gadu īpašas balvas tika pasniegtas novada populārākajam basketbolistam un florbolistam, kuri tiek noteikti iedzīvotāju balsojumā. Šoreiz par aizvadītā gada populārāko basketbolistu Carnikavas novadā tika atzīts Jānis Ābols, par populārāko florbolistu Gatis Miglāns, par labāko novada sportisti Laima Klauža un par labāko sportistu – Raimonds Zelčs.

Šogad īpaša pārsteiguma balva, kuru izgatavoja Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi, tika piešķirta sportiskākajai ģimenei Carnikavas novadā – Nazarovu ģimenei. Šajā ģimenē aug četri bērni, un viņi visi ir ne tikai aktīvi sportisti, bet arī ļoti talantīgi mākslinieki. Liels nopelns tajā ir mammai Ilonai Nazarovai, kura nenogurstoši ir klāt bērnu treniņos, jūt līdzi sacensībās un arī palīdz tās organizēt, norādīja Carnikavas sporta centrā.

Pasākuma fotogaleriju skatīt šeit.