20.04.2012 14:41

Treneris Kristapam Zvejniekam prognozē panākumus

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dinārs Doršs Dinārs Doršs no personiskā arhīva

Latvijas izlases treneris Dinārs Doršs uzskata, ka Latvijas šobrīd labākajam kalnu slēpotājam ir pa spēkam tuvoties pasaules elitei.

"Vēl pirms pāris gadiem neviens neticēja, ka Latvijā var izaugt augsta līmeņa kalnu slēpotājs. Negribu par agru pārlielīt, bet domāju, ka Kristapam ir labas izredzes gūt panākumus, kādi nevienam nav sen bijuši pa spēkam," uzskata Dinārs.

Kā piemēru viņš min faktu, ka aizvadītajā sezonā 20 gadus vecais mārupietis atsevišķās sacensībās kā līdzīgs ar līdzīgiem cīnījies pret saviem vienaudžiem no Skandināvijas, kuri ir pasaules junioru čempionāta laureāti. Uzskatāms progresa apliecinājums ir arī personiskie rekordi sacensībās nopelnīto punktu ziņā un vieta pasaules rangā slaloma disciplīnā, kur Zvejnieks vienas sezonas laikā no 600.vietas pakāpies uz otrā simta vidu.

"Divas nākamās sezonas parādīs, uz ko varam cerēt. Protams, daudz kas būs atkarīgs no tehniskā nodrošinājuma, finansiālajām iespējām, taču mēģināsim nodrošināt viņu tā, lai šādas lietas neradītu šķēršļus," tā Dinārs Doršs.

Kristapam Zvejniekam nākamās sezonas galvenais starts līdzās pasaules čempionātam Austrijā acīmredzot būs pasaules junioru čempionāts, kurā viņš vecuma limita dēļ varēs startēt pēdējo reizi. Nedaudz neērta situācija gan radusies tādēļ, ka Kanādā paredzētais čempionāts pēc laika sakrīt ar Krievijas kausa izcīņas posmu 2014.gada ziemas olimpisko spēļu trasē Sočos. Tādēļ vēl nāksies lemt, kuras sacensības, domājot par nākotni, būtu apmeklēt lietderīgāk.

Pieskaroties olimpisko spēļu tēmai, Dinārs Doršs prognozē, ka sacensībām Sočos varētu kvalificēties trīs Latvijas sportisti, iespējams, pat vēl viens vai divi vairāk. Aizvadītā sezona vērtējama pozitīvi arī tādēļ, ka pieaudzis konkurētspējīgu Latvijas kalnu slēpotāju skaits.

Pirms 2010.gada spēlēm Vankūverā olimpiskās ceļazīmes iegūšanai bija nepieciešama vieta pasaules ranga pirmajā piecsimtniekā, un šis princips, ļoti iespējams, tiks saglabāts. "Mūsu mērķis ir pēc iespējas ātrāk iekļūt šajā Top 500 un tajā noturēties," mērķus atklāj Latvijas izlases treneris.