Drukāt šo lapu
17.06.2014 15:25

Olainiešiem triumfs Milānā: uzvar gan skolotājs, gan audzēknis

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pasaules kausa izcīņas posmā Itālijas pilsētā Milānā teicamu panākumu nedēļas nogalē guvuši Olaines skeitbordisti.

Profesionāļu grupā pirmo vietu izcīnīja titulētais Jānis Kuzmins, bet junioru konkurencē labākais bija Artūrs Liskovs.

Sacensības skeitborda slalomā notika trijās disciplīnās – "tight" slalomā, hibrīdslalomā un milzu slalomā. Jānis bija labākais pirmajā un trešajā disciplīnā un tikai hibrīdslalomā palaida priekšā vienu konkurentu. Kopvērtējumā aiz viņa palika zviedri Vikings un Mika Hadestrandi.

Uz mata tādus pašus rezultātus junioru sacensībās uzrādīja Artūrs Liskovs, kuram šīs bija tikai otrās starptautiskās sacensības. Uz jautājumu, vai tā ir likumsakarība, viņa treneris un padomdevējs Jānis Kuzmins portālam "Apriņķis.lv" atbildēja noliedzoši: "Drīzāk sakritība. Hibrīdslalomā pašam sanāca gari fināli, tāpēc pietrūka laika un iespēju Artūram vairāk pasekot līdzi un palīdzēt. Artūram sacensības Milānā faktiski bija pirmās, kurās viņš pa īstam "apostīja gaisu" un varēja salīdzināt savu māku ar puišiem, kas jau vairākus gadus cīnās Pasaules kausa posmos."

Pasaules kausa posms Milānā bijis iezīmīgs ar to, ka uz Itāliju no Latvijas bija devusies diezgan kupla delegācija – deviņi sportisti, un latvieši guva iespaidīgus panākumus. Līdz ar abiem olainiešiem pirmo vietu kopvērtējumā dāmām izcīnīja Lienīte Skaraine, bet "Open" kategorijā trešais bija Edijs Jermačenko.

J. Kuzmins pastāstīja, ka nākamo Pasaules kausa posmu plāno izlaist, bet nākamās sacensības viņam būs jūlija vidū Liepājā, kur festivālā "Summer Sound" notiks arī skeitborda slaloma sacensības. Apsolījušies ierasties gan abi pieminētie zviedri Hadestrandi, gan Čehijas, Krievijas, Somijas un vairāku citu valstu pārstāvji.

Tomēr sezonas galvenais starts Olaines skeitbordistiem paredzēts augustā Čehijā, kur notiks pasaules čempionāts. "Gribas kārtīgi sagatavoties. Trenējamies katru dienu, kad vien ārā nelīst. Pirms Pasaules kausa posma ilgāku laiku nebija lijis, tāpēc sanāca labs treniņu cikls. Diemžēl gatavošanās čempionātam aizņem tik daudz laika, ka šogad Olainē skeitborda sacensības sarīkot nesanāks," atzīst Jānis Kuzmins.