Drukāt šo lapu
27.05.2014 16:05

Saulkrastu Jūras parka atklāšanā uzvar Grīnbergs/Zaļkalns

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastu Jūras parka atklāšanā uzvar Grīnbergs/Zaļkalns arhīvs

Saulkrastu Jūras parka atklāšanas dienā uz jaunajiem pludmales volejbola laukumiem notika leģendāro sacensību "Saulkrastu kokteilis" īpaši aicināto spēlētāju turnīrs "Čempionu kauss".

Par tā uzvarētājiem kļuva "Saulkrastu kokteiļa" seškārtējais čempions Jānis Grīnbergs un 2002. gada uzvarētājs Klāvs Zaļkalns. Finālspēlē viņi trijos setos (15:11, 13:15, 18:16) pārspēja 2001. gada čempionu lietuvieti Tadu Donelu, kurš šoreiz Saulkrastos startēja kopā ar tautieti Marju Vasiļausku, informēja rīkotāji.

Trešo vietu ieguva Austris Štāls un Kristiāns Marnics, kuri divos setos pārspēja seškārtējo trofejas ieguvēju Andri Krūmiņu un Arni Zaščerinski. "Čempionu kausa" pirmās spēles A. Krūmiņš aizvadīja kopā ar 1995. gada uzvarētāju Uģi Krastiņu, kurš personīgu iemeslu dēļ gan nevarēja turpināt cīņu līdz pat fināliem.

"Čempionu kauss" kļuva par ģenerālmēģinājumu Jūras parka gatavībai šā gada 3. un 4. jūlijā uzņemt ""Bigbank" Saulkrastu kokteiļa" sacensību dalībniekus – pasaules klases pludmales volejbolistus, kuri tradicionāli cīnīsies par ļoti iespaidīgo balvu fondu. Otro gadu pēc kārtas Saulkrastu turnīrs būs arī Latvijas čempionāta kalendārā, kļūstot par tā trešo posmu.

2013. gada vasarā "Saulkrastu kokteilis" sasniedza vēl nebijušus sportiskā līmeņa un skatītāju intereses augstumus. Finālspēlēs apmēram 3000 skatītāju klātbūtnē Saulkrastu estrādē cīnījās pasaules klases volejbolisti. Finālā Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda pārspēja Ruslanu Sorokinu un Tomu Šmēdiņu, bet bronzas spēlē vēl topošie 2013. gada Pasaules kausa čempioni Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš uzveica kanādiešus Benu Sakstonu/Čeimu Šalku.

"Saulkrastu kokteiļa" dibinātājs un rīkotājs Andris Vanags informēja, ka Latvijas pludmales volejbola leģendām Jānim Grīnbergam un Austrim Štālam piešķirts īpašs uzaicinājums dalībai šāgada ""Bigbank" Saulkrastu kokteiļa" pamatturnīrā.