Drukāt šo lapu
11.04.2014 14:57

Mārupieši pārstāv Latviju starptautiskā tekvondo turnīrā Beļģijā

Autors  www.marupe.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupieši pārstāv Latviju starptautiskā tekvondo turnīrā Beļģijā www.marupe.lv

Beļģijā norisinājās starptautiskais tekvondo turnīrs "Belgian Open 2014", kurā ar Mārupes pašvaldības atbalstu Latviju pārstāvēja arī trīs mārupieši – Marija Ivanova, Kārlis Orleāns un Dāvids Bērziņš.

Sacensības kopumā pulcēja līdz 800 sportistu no visas Eiropas, ka arī no ASV, Azerbaidžānas, Kolumbijas, Izraēlas un citām valstīm.

Visveiksmīgāk turnīru izdevās aizvadīt Marijai, kas ikdienā trenējas Rīgas klubā "Hansu". Svara kategorijā kadetēm līdz 47 kg 14 sportistu konkurencē Marija izcīnīja sudrabu, pārliecinoši uzvarot astotdaļfinālā ar rezultātu 13:1, ceturtdaļfinālā ar 14:9 un pusfinālā ar 10:3. Zaudējums tika piedzīvots tikai finālā pret pirmās vietas ieguvēju Vivienu Lorenzu ar rezultātu 2:15.

Šogad Marija iekļauta tekvondo nacionālajā izlasē un jūlija beigās Latviju pārstāvēs pasaules čempionātā Azerbaidžānā.

Šoreiz ne tik veiksmīgi sacensības aizritēja Mārupes sporta centra sportistiem Kārlim Orleānam un Dāvidam Bērziņam.

Kārlis pieaugušo grupā svara kategorijā līdz 80 kg pirmo cīņu aizvadīja pret Horvātijas izlases sportistu, kuram zaudēja punktu pēdējā raundā, piekāpjoties ar rezultātu 13:12. Kā norāda treneris Vitālijs Lepins-Žagars, labāka snieguma uzrādīšanai sportistam traucējusi nesen iegūta kājas muskuļu trauma, kas neļāva strādāt ar pilnu atdevi.

Dāvids junioru grupā svarā līdz 48 kg pirmajā cīņā pret Skotijas sportistu piekapās ar rezultātu 1:4, zaudējot galveno sitienu pēdējā sekundē, līdz ar ko neizšķirta cīņa pārvērtās par pretinieka uzvaru. Taču jāņem vērā, ka Dāvidam šis ir pirmais gads junioru grupā, kurā sportists ir visjaunākais. Kā skaidro treneris, cīnīšanās ar vecākiem sportistiem, kuriem uzkrāta lielāka pieredze, psiholoģiski vienmēr ir smagāka.