Drukāt šo lapu
30.03.2012 20:43

Stopiņu novada handbolistes gatavas aizstāvēt Latvijas čempioņu titulu

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu novada handbolistes gatavas aizstāvēt Latvijas čempioņu titulu www.stopini.lv

Vienu kārtu pirms Latvijas sieviešu čempionāta pamatturnīra beigām Stopiņu novada handbola komanda (NHK) garantējusi pirmo vietu un apliecinājusi galvenā favorīta statusu pirms cīņām izslēgšanas turnīrā.

Līdzšinējās 18 spēlēs Stopiņu novada handbolistes izcīnījušas 17 uzvaras, piedzīvojušas tikai vienu zaudējumu un savas konkurentes konkurentes LSPA apsteidz par diviem punktiem. Komandas galvenā trenere Ginta Ozoliņa prognozē, ka arī šosezon Latvijas čempionāta zelta medaļu liktenis izšķirsies Ulbrokas un Rīgas komandu divcīņā. Pērn finālā virsroku guva Stopiņu NHK handbolistes.

"Pusfinālā acīmredzot būs jāspēlē ar Ludzas klubu "Latgols", bet jau tēmējam uz finālu, un mūsu mērķis ir pirmā vieta. Grūti pateikt, vai šosezon to sasniegt būs grūtāk nekā pērn, bet centīsimies uzdevumu izpildīt. Jāparāda tas, ko spējam."


Kā vērtējat komandas šosezon parādīto sniegumu?

Esmu apmierināta. Vienubrīd pleca traumu bija guvusi pagājušās sezonas Latvijas čempionāta rezultatāvākā spēlētāja Elita Ekkerte, bet arī bez viņas tikām galā. Mūsu trumpis ir tas, ka vārtus var gūt daudzas meitenes, tāpēc neesam tik ļoti atkarīgas no vienas līderes. Lai izcīnītu uzvaru, katra sniedz savu ieguldījumu.

Vai pēdējo gadu laikā Latvijas dāmu handbola čempionāta līmenis ir mainījies?

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu šosezon turnīrā piedalās par vienu komandu vairāk, taču nedomāju, ka līmenis būtu būtiski mainījies. Un tas nav visai augsts. Jāņem vērā, ka Salaspils, Dobeles un Skrīveru komandās pārsvarā spēlē gados jaunas meitenes, LSPA – studentes, un sanāk, ka mēs esam pieredzējušākais klubs turnīrā.

Stopiņu novada handbola komandas neredz Latvijas jaunatnes čempionāta dalībnieku vidū.

Diemžēl tāda situācija šobrīd ir izveidojusies. Tā kā esmu Stopiņu pamatskolas direktora vietniece, laika treniņiem pietiek tikai sieviešu komandai. Vēlēšanās trenēt jauniešus jau ir, bet... No novada vadības atbalstu jūtam, gatavojamies jūlijā piedalīties Latvijas Olimpiādē.

Divas Stopiņu NHK spēlētājas nesen pārstāvēja Latvijas valstsvienību EHF Izaicinājuma kausa izcīņā Bulgārijā. Kāds iespaids par viņu sniegumu ir jums kā izlases galvenajai trenerei?

Ļoti labs! Elza Seržante bija viena no rezultatīvākajām komandām un pirmajā spēlē pret Armēniju tika atzīta par labāko spēlētāju. Velta Vuškāne vārtsardzes pienākumus dalīja aptuveni uz pusēm ar Annu Baikovu, kura arī ir mūsējā, no Ulbrokas, bet šosezon spēlē Anglijā. Velta par spīti tam, ka bija saindējusies ar pārtiku, nospēlēja ļoti stabili, bet Annu pat atzina par turnīra labāko vārtsardzi. Kopumā izcīnījām ceturto vietu, kas ir gluži labs panākums.

Tas bija pirmais starptautiskais turnīrs ar Latvijas dāmu izlases piedalīšanos pēdējo četru gadu laikā. Vai ir skaidrība par valstsvienības nākotni?

Nav gan, jo viss saistīts ar finansēm. Pēc manām domām, šobrīd būtu vērtīgāk, ja Eiropas čempionāta kvalifikācijā piedalītos nevis sieviešu, bet jauniešu komanda – tas meitenēm radītu lielāku motivāciju izaugsmei. Turklāt pieredzējušākām un ārzemēs spēlējošām handbolistēm īsā sagatavošanās posmā ir grūti "ielēkt braucošā vilcienā". Bet tas jau ir Handbola federācijas pārziņā.