Drukāt šo lapu
10.02.2014 14:17

Ziemas čempionāta pirmajā posmā Ģirts Bricis piekāpjas igaunim

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ziemas čempionāta pirmajā posmā Ģirts Bricis piekāpjas igaunim www.leflatvia.lv

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā aizvadītas Latvijas ziemas čempionāta pirmā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Vairākas godalgotas vietas ieguvuši Pierīgas novadu jātnieku sporta klubu pārstāvji.

Sacensību galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem piedalījās 17 sportiskie pāri, no kuriem pieci sākuma distanci veica bez soda punktiem. Pārlēkšanā uzvarēja Igaunijas sportists Andress Udekulls ar zirgu Henrietta, informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienestā.

Tikai nedaudz no uzvarētāja atpalika labākais no Latvijas sportistiem Ģirts Bricis no Babītes novada sporta kluba "Sport de Lux" ar zirgiem Egano van Kadal un Emilie Jolie. Ceturtajā vietā ierindojās Linda Ansule no Jaunmārupes zemnieku saimniecības "Lielceri" ar Lemonu, piektajā – Einārs Cēsnieks no Garkalnes ZS "Kriķi" ar Alderu.

Trīs reizes labāko trijniekā iekļuva Aigars Bregže no ZS "Lielceri". Ar zirgu Agathi viņš uzvarēja pirmajā maršrutā ar 100 cm augstiem šķēršļiem līdz piecus gadus veciem zirgiem un ieņēma otrās vietas ar Corrado otrajā maršrutā 6–7 gadus veciem zirgiem un ar Callacado trešajā maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem. Šajos maršrutos trešās vietas ieguva attiecīgi Laima Lāce (ZS "Tīraines staļļi") ar Dustinov un Kate Ansone ("Sport de Lux") ar Chandra H.

Sacensībās bērniem līdz 16 gadu vecumam pirmo vietu izcīnīja ZS "Tīraines staļļi" pārstāve Sonja Spiridonova ar zirgu Rolex, bet junioru un jauno jātnieku konkurencē pirmās trīs vietas ieguva Krista Kristiana Alksne ("Sport de Lux") ar Lingo, Laura Penele (ZS "Lielceri") ar Progresu un Sabīne Siliņa (JSK "Mežstrazdiņi") ar Kalgari.

Notika arī sacensības amatieriem divās grupās. Pirmajā grupā otro vietu ieguva Signe Melkina (JSK "Mežstrazdiņi") ar Akustik 4, bet otrajā grupā dubultuzvaru izcīnīja Laima Lāce (z/s "Tīraines staļļi") ar zirgiem Adelaide un Ainava, trešajā atstājot Kati Ansoni ("Sport de Lux") ar Carlord.

Latvijas ziemas čempionāta otrais posms paredzēts 22. februārī, pavisam plānoti četri posmi.