Drukāt šo lapu
23.01.2014 15:08

Kamaniņbraucējiem Sigulda – pēdējā pieturvieta pirms Sočiem

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldieši Andris un Juris Šici arī Eiropas čempionātā cer uz kuplu līdzjutēju pulku Siguldieši Andris un Juris Šici arī Eiropas čempionātā cer uz kuplu līdzjutēju pulku Krišjānis Grantiņš

Pasaules labākie kamaniņu braucēji pēdējās sacensības pirms četrgades galvenā notikuma – Ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos – nedēļas nogalē Siguldā dalīs Eiropas čempionāta godalgas.

Trīs dienas Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē risināsies Pasaules kausa izcīņas pēdējais devītais posms. Čempionātam pietikušies 132 kamaniņu braucēji no 23 valstīm. Labākajā sastāvā gan nav ieradusies spēcīgā Vācijas izlase, un Siguldā nestartēs šīs sezonas Pasaules kausa ieguvēji Natālija Geizenbergere, Felikss Lohs un Tobiass Arlts/Tobiass Vendls. Līdz ar to lielākas iespējas pacīnīties par medaļām paveras citu valstu kamaniņu braucējiem, tostarp, protams, arī mājiniekiem.

Pavisam Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs divpadsmit sportisti – Elīza Tīruma, Ulla Zirne, Saiva Dambīte, Paula Ābele, Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš un Artūrs Dārznieks, kā arī divnieku ekipāžas Andris un Juris Šici un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Latvijas izlases galvenais treneris Pēteris Cīmanis komandas mērķus definēja īsi: "Labākajiem jācīnās par medaļām, pārējiem – par personiskajiem rekordiem. Tad sacensības varēsim uzskatīt par veiksmīgām."

Preses konferencē pirms Eiropas čempionāta visi runātāji izteikti vairījās pieminēt gaidāmās olimpiskās cīņas un koncentrējās uz šīs nedēļas pasākumu. "Kamanas esam gatavojuši Eiropas čempionātam arī ar domu par nākamā gada pasaules čempionātu, bet Sočiem pielāgosim, kad būsim nokļuvuši tur. Gribam izdarīt visu pēc labākās sirdsapziņas. Ceram uz diviem labiem braucieniem un kuplu līdzjutēju pulku," norādīja siguldieši Andris un Juris Šici.

Mārtiņš Rubenis nav dzimis siguldietis, taču neslēpj, ka pilsētā jūtas kā savās mājās. Turklāt šīs viņam varētu būt vienas no pēdējām starptautiskajām sacensībām Siguldā. "Man Sigulda ir īpaša vieta, un vienmēr ir bijis pagodinājums šeit startēt. Braukšu, cik ātri varēšu. Galvenais, lai visi, kam interesē latviešu sportisti, skatītos šīs sacensības ar labām domām un mierīgu sirdi, vienalga – klātienē vai pa televizoru."

Tēmēt uz personiskajiem rekordiem Siguldas trasē noteikti palīdzēs arī aukstais laiks (interesanti, ka iepriekšējā Siguldā notikušajā Eiropas čempionātā bijis pat mīnus 26 grādu sals!). Šonedēļ aizvadītie treniņbraucieni parādīja, ka trase ir teicami sagatavota un ļoti ātra.

Piektdien no plkst. 12 risināsies Sprinta kausa izcīņas sacensības gan vīriem, gan dāmām, gan divnieku ekipāžām, kas vienlaikus būs arī Nāciju kausa izcīņa tiem sportistiem, kuri atbilstoši sezonas rangam nav nodrošinājuši vietu Pasaules kausa pamatsacensībās. Dalībnieki veiks pa vienam braucienam.

Sestdien plkst. 10.15 un 11.35 paredzēti Pasaules kausa izcīņas posma braucieni dāmām, bet 12.55 un 14.10 sacentīsies divnieku ekipāžas. Svētdien 9.35 plānoti pirmie braucieni vīriem (otrie 11.10), bet 13.40 notiks komandu stafetes sacensības. Skatītājiem ieeja par ziedojumiem SOS Bērnu ciematam.

Pasaules kausa izcīņas posms Siguldā notiks jau 23. reizi.